Skip to content Skip to footer

4 tips bij het bouwen van een website

Ben je van plan om een website voor je onderneming te (laten) maken? Dan ben je niet de enige… Er komt veel bij kijken als jij je onderneming een plek in de digitale wereld wilt geven. SEO, ontwerp, zoekwoorden, content, techniek, laadsnelheid, links… Bij online klantenwerving komt veel meer kijken dan alleen een gelikte website.

Hieronder vier tips die je verder helpen als je in de ontwikkelingsfase van je website zit.

Maak een ‘onder constructie’ pagina

Een ‘onder constructie’ pagina ziet iemand die jouw URL intypt. Zolang de website niet af is kan je met een dergelijke pagina de bezoeker informeren over het feit dat je nodig bezig bent met de website. De volgende informatie kan je op de ‘onder constructie’ pagina zetten:

  • Afteller, hoeveel weken, dagen, uren tot de lancering van je website.
  • Beknopte informatie over je onderneming.
  • Contactgegevens voor bezoekers met vragen.
  • Een optie voor bezoekers om zich in te schrijven voor je nieuwsbrief.

Plan en schrijf content voor je blog

Actief bloggen is erg belangrijk. Met sterke blogs zet er jouw merk of bedrijf op de kaart. Daarnaast biedt veel kansen voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Goede blogberichten weten veel bezoekers uit je doelgroep aan te trekken.

Voordat je blogs gaat schrijven moet je natuurlijk wel weten wie je doelgroep is en wat zij interessant vinden. Hiervoor zijn verschillende tools. Een goede en gratis tool is ‘Ubersuggest’, ook ‘Answerthepublic’ wordt vaak gebruikt. Even stoeien met deze tools en je krijgt vanzelf nieuwe ideeën voor blogs.

Probeer voordat je website gelanceerd wordt al een dozijn blogberichten op je website te hebben, zodat je bezoekers langer op jouw pagina blijven en bekend raken met jouw merk. Bezoekers vasthouden is namelijk eenvoudiger dan nieuwe bezoekers naar je website trekken.

Zoek naar mogelijkheden om te gastbloggen

Nog voordat je eigen website klaar is kan je beginnen met gastbloggen. Gastbloggen betekent dat je een blog schrijft voor de website van iemand anders. In de blog deel je waardevolle informatie en, in overleg met de eigenaar van de website, een link naar jouw website. Zoek in Google gewoon op ‘gastblog + relevante term voor jouw niche’ voor inspiratie. Op deze manier wordt het bereik van jouw website al vergroot voordat hij af is.

Als je geluk hebt, deelt de website de gastblog ook op haar sociale-mediakanalen. Dat vergroot het bereik nog meer.

Begin met het opbouwen van een mailinglijst

E-mailmarketing is één van de beste methodes om je doelgroep te betrekken bij je onderneming. Op een ‘onder constructie’ pagina kan je prima een formulier plaatsen waarmee bezoekers zich kunnen inschrijven voor je mailings en zo ook op de hoogte gebracht worden van de lancering van je website.

Eind 2020 heeft ongeveer 4,5 miljard mensen een e-mailadres. Deze groep is relatief eenvoudig te bereiken. En een groot deel van de mailings die je stuurt kan je automatiseren. Vergeet niet om de abonnees van je nieuwsbrief om feedback te vragen. Zij zijn je doelgroep en kunnen precies aangeven wat belangrijk is, wat ze missen en wat ze als verbeterpunten zien. Hoe meer je weet over je doelgroep, hoe beter je ze kan bedienen.

Conclusie

Een website lanceren is veel werk en vraagt een goede voorbereiding. Als je graag een vliegende start wilt maken als je website gereed is, dan kunnen de bovenstaande tips daarbij helpen.

Het lanceren van je website is natuurlijk nog maar de eerste stap. Als je online succes wilt hebben is online marketing en zoekmachineoptimalisatie een must. Denk daarbij aan linkbuilding, het continu verbeteren van je website en actief bloggen. Als je geen tijd hebt of te weinig kennis over dit onderwerp bezit doe je er verstandig aan om een externe partij in te huren voor je online marketing.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.