Skip to content Skip to footer

Apps voor ouderen

Apps zijn er voor jong en oud. Vooral dit jaar hebben waarschijnlijk veel mensen ondervonden wat de digitale wereld allemaal te bieden heeft. Kinderen krijgen online lessen en ook senioren zijn steeds meer gebruik gaan maken van smartphones en tablets. Daarom vertellen we je graag wat voor handige apps er voor ouderen verkrijgbaar zijn.

Senior Safety Phone

Als je voor het eerst aan een smartphone begint, kan de app Senior Safety Phone je op weg helpen. Deze applicatie is er helemaal op gericht om de app ervaring voor ouderen eenvoudig en veilig te maken. De vormgeving is speciaal aangepast op ouderen en laat bijvoorbeeld een versimpelde weergave met grotere knoppen en symbolen zien. Het startscherm geeft directe toegang tot favoriete contacten, wat ook het bellen eenvoudiger maakt. En mocht je moeite hebben met de leesbaarheid van tekst op het kleine telefoonscherm, dan kun je de voorleesfunctie toepassen.

Hieronder een video waar de app wordt uitgelegd.

Wil je de app downloaden? Kijk dan hier voor Android. Voor iPhone is de app niet beschikbaar.

Het gemak van Speechnotes

Ook de gratis app Speechnote kan ouderen helpen bij het gebruiken van een smartphone. Het is goed voor te stellen dat je moe wordt van typen op een klein scherm of dat het je gewoon veel moeite kost. Met deze app hoef je alleen maar in te spreken wat je wilt zeggen en de tekst komt automatisch op je scherm te staan. Op die manier kun je dus snel en efficiënt berichten versturen op je smartphone! 

Dit is de 1 bij het artikel: apps voor ouderen.
Eenvoudig tekst inspreken, tekst kopiëren en plakken in de app waar je de tekst kwijt wilt.

Eenvoudig luisteren met de Bol.com Kobo app

Aansluitend op de vorige tips, is ook de Kobo app van Bol.com een geschikte app voor ouderen die geen fan zijn van kleine lettertjes. Binnen de Kobo app vind je een uitgebreid aanbod aan luisterboeken zodat je jouw ogen kunt laten rusten. Je kunt het luisteren goed combineren met het doen van huishoudelijke klusjes, of je kunt een luisterboek aanzetten tijdens het eten. Het afspelen van een luisterboek is eenvoudig en ook het kopen van nieuwe luisterboeken is zo gedaan.

Dit is de 2 bij het artikel: apps voor ouderen.
Waar je maar wilt kun je een boek luisteren met deze handige app.

MedAlert en Fello voor een betere zorg

Op het gebied van zorg zijn er verschillende apps voor ouderen beschikbaar. MedAlert is een handige app voor ouderen die regelmatig medicijnen moeten innemen. Deze app herinnert je er kosteloos aan om je medicijnen tijdig in te nemen. Daarnaast kun je precies instellen welke dosis je moet innemen en hoe vaak je een herinnering wilt krijgen. Extra handig is dat je hiervoor geen internetverbinding nodig hebt. Zo ben je er dus zeker van dat je niet meer zult vergeten om je medicatie in te nemen. Naast MedAlert is er ook de app Fello, deze is vooral bedoeld voor familie of andere mantelzorgers. De app biedt onder andere een gratis agenda waarin alle zorgafspraken handig verzameld kunnen worden en dient als hulpmiddel bij het afstemmen van wie wanneer wat doet.

Wordfeud en andere spelletjes apps voor ouderen

Wist je dat je om scrabble te spelen niet samen hoeft te zijn met je medespelers? Op afstand scrabble spelen kan met Wordfeud. Dit is een populaire app onder senioren, maar het spel is voor alle leeftijden vermakelijk. Een spelletje op Wordfeud is dan ook een leuke manier om met je kleinkinderen in contact te blijven. Ben je niet zo van de woordspelletjes of speel je liever alleen? Er zijn ook genoeg andere apps met spelletjes die veel gespeeld worden door ouderen. Een tip is de Solitaire app; hiermee speel je bekende solitaire spelletjes zoals Patience en Freecell.

Dit is de 3 bij het artikel: apps voor ouderen.
Met wordfeud kun je heel makkelijk scrabbelen met wie ook waar ook ter wereld.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.