Skip to content Skip to footer

Zoekmachine optimalisatie of zoekmachine adverteren?

Jij ziet in dat hoger in Google komen nodig is om nieuwe potentiële klanten te bereiken. Om dit te doen, kun je gebruik maken van twee verschillende diensten, namelijk zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren. Maar, welke van deze twee is het beste voor jou? In deze blog zullen we de twee met elkaar vergelijken, zodat jij deze keuze beter kan afwegen voor jezelf. Lees snel verder!

Zoekmachine optimalisatie

De eerste van de twee diensten is zoekmachine optimalisatie, wat ook wel SEO wordt genoemd. Aan de hand van SEO, optimaliseer jij je website aan de factoren die Google meeneemt om jouw positie in Google te bepalen. Dit zijn meer dan 200 factoren, dus het is goed opletten of jij aan de juiste dingen voldoet. Voorbeelden van deze eisen zijn de snelheid van jouw website, het juiste zoekwoordengebruik en of jouw website ook een mobiel vriendelijke versie heeft. Google vindt namelijk gebruiksvriendelijkheid erg belangrijk, dus wanneer jouw website veel problemen heeft qua snelheid, kun je dit proberen te optimaliseren. SEO hoeft in principe geen kosten met zich mee te brengen, maar kan wel de gewenste resultaten opleveren.

Zoekmachine adverteren

Als jij garantie wilt hebben van je positie in Google, is zoekmachine adverteren de juiste dienst. Dit wordt ook wel SEA genoemd. Voor SEA moet je een budget vrijmaken, zodat je kunt adverteren op een bepaalde zoekterm. Potentiële klanten die op deze zoekterm zoeken, zullen jouw website bovenaan zien staan in de zoekresultaten. Je bereikt hiermee dus makkelijk potentiële klanten. Het is wel belangrijk dat jij op de juiste zoektermen adverteert. Deze moeten natuurlijk relevant zijn aan jouw dienst, maar er moet ook een goed zoekvolume opzitten. Als dit niet het geval is, steek je budget in iets waar je weinig resultaat uit zal halen.

Welke is beter voor jou?

Het kan lastig zijn om de keuze te maken tussen SEO en SEA – de één garandeert resultaat, maar de ander kost een stuk minder. Als jij graag advies zou ontvangen over deze diensten, kan je een online marketingbureau zoals Traffic Today inschakelen. Zij zullen jou graag helpen op het gebied van online marketing, dus bijvoorbeeld ook met SEA en SEA. Hierin kijken zij waar er voor jou de meeste kansen liggen, waarna ze je vervolgens helpen dit succesvol uit te voeren. Heb je hier vragen over? Eén van de specialisten van Traffic Today staat je graag te woord! 

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.