Skip to content Skip to footer

Waarom een refurbished laptop als startende ondernemer?

Als startende ondernemer wil je natuurlijk zo goed mogelijk voor de dag komen. Zeker als je veel online moet zijn om je bedrijf op poten te zetten of om überhaupt je bedrijf te kunnen voeren, zul je moeten investeren in goede degelijke hardware. Je hebt dan twee mogelijkheden. Of je investeert in gloednieuwe apparatuur zodat je zeker weet dat je de komende jaren goed zit of je investeert in refurbished apparatuur. In dit artikel gaan we je uitleggen waarom een refurbished laptop als startende ondernemer de beste keuze is die je kunt maken.

Wat is een refurbished laptop?

Laten we eerst even uitleggen wat refurbished eigenlijk precies betekent, aangezien hier nogal wat misverstanden over bestaan. Refurbished komt uit het Engels en betekent (letterlijk vertaald) gerenoveerd of opgeknapt. In het geval van laptops of andere hardware is dat een beetje een understatement aangezien er veel meer gebeurd is met het apparaat dan alleen maar een beetje opknappen. Als een laptop namelijk refurbished wordt, wordt deze volledig binnenstebuiten gekeerd. De apparatuur wordt grondig gereinigd, waar nodig worden reparaties uitgevoerd en onderdelen vervangen, eventuele data wordt verwijderd en tot slot wordt het device uitgebreid getest. Hierdoor heeft deze apparatuur uiteindelijk de technische kwaliteit van een nieuw exemplaar maar voor een fractie van het originele bedrag. 

Waar komen refurbished laptops vandaan?

Dat klinkt natuurlijk allemaal erg leuk maar zijn refurbished laptops niet gewoon tweedehands exemplaren? Het antwoord hierop is volmondig: nee! Tweedehands laptops neem je namelijk één op één en zonder ook maar enige controle, garantie of revisie over van de vorige eigenaar. Vaak via sites als marktplaats of van een vriend of bekende. Bij een refurbished laptop is dat toch echt anders. In veel gevallen zijn dit exemplaren die uit de lease komen. Grote multinationals leasen namelijk vaak hun hardware zodat ze na 2 of 3 jaar de boel kunnen inwisselen voor de nieuwste versies. Zoals je misschien weet gaan laptops veel langer mee. Door deze te refurbishen geef je de apparaten een tweede leven en ben je daarmee dus ook nog eens duurzaam bezig.

De voordelen van een refurbished laptop voor een startende ondernemer

Een refurbished laptop kopen is dus niet alleen goed voor het milieu het is ook nog eens supergoed voor je portemonnee. Laten we eerlijk zijn als je in de opstart fase van je bedrijf zit, heb je al meer dan genoeg uitgaven. Daarnaast biedt een refurbished laptop nog een aantal leuke voordelen voor een startende ondernemer, namelijk:

  • De jaarlijkse afschrijving ligt een stuk lager
  • De BTW van refurbished apparatuur is aftrekbaar
  • De waarde van je inventaris en het bedrag dat de verzekering uitkeert bij schade ligt veel meer in balans met een refurbished apparaat dan met een nieuw exemplaar 

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.