Skip to content Skip to footer

Zo vind je het beste internet abonnement

Er zijn verschillende organisaties die internet aanbieden. De ene provider biedt een alles-in-1-pakket aan, de andere alleen een internet pakket aan en de andere biedt een pakket aan met internet en televisie. Oftewel er zijn verschillende mogelijkheden, maar hoe vind je het beste internet abonnement voor jou?

Om daar achter te komen, moet je providers met elkaar vergelijken. Dit kan je doen door gebruik te maken van een online provider vergelijken tool, maar je kan het ook handmatig doen. Kies je ervoor om het proces zelf te doorlopen, maak dan gebruik van deze zeven belangrijkste stappen. Zodat de provider aan jouw behoeftes en verwachtingen kan voldoen.

Stap 1: Postcodecheck

Een postcodecheck geeft duidelijkheid welke providers en soorten internet abonnementen er beschikbaar zijn op de aangegeven postcode. Daarnaast laat het ook zien welke internetsnelheid er maximaal beschikbaar is. 

Stap 2: ADSL, kabel of glasvezel

Er zijn drie soorten netwerken waar je uit kunt kiezen: ADSL, kabel of glasvezel. Elke netwerk verbinding heeft zijn eigen voor- en nadelen. Verdiep je daar goed in.

Stap 3: Internetsnelheid

Voor het kiezen van de juiste internetsnelheid die past bij jouw netwerk (stap 2). Moet je kijken naar de snelheid van downloaden en uploaden. Dit is ook afhankelijk van jouw adres. Het is belangrijk om hier goed naar te kijken, vooral als je met meerdere mensen woon.

Stap 4: Televisieabonnement

Heb je graag een pakket waarbij je internet en televisie krijgt? Dan is het verstandig om een provider te kiezen die dat aanbiedt.

Stap 5: Telefoon

Wat er gezegd werd bij stap 4, geldt ook voor stap 5. Het voordeel hiervan is, dat sommige providers korting geven als je gebruik maakt van alle opties. Dit wordt vaak aangeduid als een alles-in-1-pakket.

Stap 6: Apparatuur

Als je een abonnement afsluit, krijg je vaak apparatuur opgestuurd van je provider. Sommige providers sturen het op als bruikleen en andere verhuren. Als een provider gebruik maak van het verhuursysteem, dan betaal je elke maand iets extra’s voor je apparatuur.

Stap 7: Storingen

Dit is de allerbelangrijkste stap. Kijk goed naar hoe de service is van de provider. Hoe gaan hun om met storingen? Hoe wordt er omgegaan met vragen? Kan je altijd bij ze terecht? Om hier achter te komen kan er gezocht worden naar recensies. Een andere mogelijkheid is, om het zelf uit te proberen. Bel de organisatie op en stel vragen over tarieven en abonnementen. Doe dit ’s avonds of in het weekend.

Als alle stappen zijn doorlopen is er een beeld gecreëerd van wat mogelijk is en wat de provider jou kan bieden. Om nog specifieker te kijken naar waar jouw internet abonnement aan moet voldoen, kan je gebruik maken van een internetproviders vergelijken tool.

Kortom, er zijn verschillende mogelijkheden om het beste internet abonnement te krijgen. Om de beste te krijgen moet er worden verdiept in de providers en hun aanbod. Dit kan gedaan worden door een derde partij, maar dit kan je ook zelf doen.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.