Skip to content Skip to footer

Nieuwe zakelijke computer nodig, maar geen budget? 3 opties

Heeft jouw computer op kantoor het begeven en heb je nu snel een nieuw exemplaar nodig, maar heb je hier momenteel niet het budget voor? We geven je drie mogelijke oplossingen. 

Zakelijk computer huren

Wist je dat je een computer kunt huren? Zakelijke computerverhuur heeft verschillende voordelen. Niet alleen hoef je dan niet meer in één keer een flink bedrag neer te leggen, je profiteert ook van andere voordelen. Zo krijg je meestal redelijk nieuw apparatuur dat volledig up-to-date is en worden eventuele reparatiekosten vaak ook nog vergoed. Zowel korte als langere periodes behoren tot de mogelijkheden. 

Refurbished computer

Een andere mogelijkheid is om voor een refurbished computer te gaan. Refurbished producten zijn de afgelopen jaren zeer in trek en zijn niet alleen voor particulieren een uitstekende optie. Ook in de zakelijke wereld zien we dit meer terug. 

Refurbished staat voor gebruikte producten die grondig zijn nagekeken en waar nodig opgelapt. Als de batterij bijvoorbeeld niet meer naar behoren werkt, wordt die vervangen. De kwaliteit is daarom als nieuw, maar je betaalt er wel een hele scherpe prijs voor. 

Natuurlijk is het nog steeds wel een flink bedrag, dus je hebt wel iets van een budget nodig. Het kan echter wel tot maar liefst 50 procent schelen met de nieuwprijs en is daarom een hele goede deal. En in tegenstelling tot bij tweedehands producten, kun je rekenen op meer betrouwbaarheid en garantie. De meeste aanbieders van refurbished producten bieden twee jaar garantie. Het is niet aan te raden voor een aanbieder die een kortere garantie biedt te gaan. Bonusvoordeel: kiezen voor refurbished is ook nog eens beter voor het milieu. Je geeft tenslotte een tweede leven aan een gebruikt apparaat en voorkomt zo dat die wordt weggegooid. 

Tweedehands computer

Wil je een computer voor een prikkie scoren, dan kun je natuurlijk ook altijd nog tweedehands kijken. Soms kun je hier een prima computer tegen een ontzettend lage prijs scoren, zeker als je voor een Windows-computer kiest. Maar let op: dit 

vergt wel de nodige oplettendheid. Zorg dat je altijd even hebt getest hoe de computer werkt. Pas daarnaast op dat je niet een te oud besturingssysteem koopt. 

Wil je via Marktplaats een computer kopen? Hoewel je daar fijne prijzen ziet, zijn er helaas ook oplichters te vinden. Kijk daarom altijd even hoe lang de adverteerder actief is. Het is beter om voor iemand te kiezen die al lang hetzelfde account heeft. Zie je een naam staan? Google hem of haar dan even. Oplichters worden soms met naam en toenaam op het internet genoemd. 

Er zijn eventueel ook winkels waar je tweedehands computers kunt kopen. Dit is misschien iets duurder dan van een particulier, maar er is wel een kans dat je garantie krijgt. Bovendien kun je zo eerder een grotere partij voor op kantoor kopen. Bij een particulier heb je weer als voordeel dat je kunt onderhandelen en daardoor vaak nog iets van de vraagprijs af kunt krijgen.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.