Skip to content Skip to footer

Waarom zou je kiezen voor een refurbished iPhone?

We willen tegenwoordig niet meer de hoofdprijs neerleggen voor een nieuwe smartphone. Modellen met een lager prijskaartje bieden namelijk uitstekende prestaties. Dat refurbished iPhones zo mateloos populair zijn, past naadloos in de trend van betaalbare smartphones. We geven je een aantal redenen om te kiezen voor een refurbished iPhone. 

Wat is refurbished precies? 

Je hebt ongetwijfeld al eens van het fenomeen refurbished gehoord. Refurbished staat voor ‘gereviseerd’. Het slaat op gebruikte spullen die grondig zijn nagekeken en -waar nodig – opgelapt. Dat kunnen smartphones zijn, maar ook laptops, tablets of meubels. Onderdelen die niet meer naar behoren werken worden vervangen. Hierdoor weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt. 

Een refurbished iPhone is veel goedkoper

Dat refurbished iPhones lief voor de portemonnee zijn, is misschien een van de grootste voordelen. De prijs is voor veel mensen de laatste jaren een steeds belangrijke factor geworden bij de zoektocht naar een nieuwe telefoon. Dat was vroeger wel anders: er werd veel waarde gehecht aan het hebben van de allernieuwste iPhone. Elk model had steeds opvallende verbeteringen vergeleken met zijn voorganger. Nu dit meer het geval is, wordt de noodzaak voor de laatste iPhone ook kleiner.  

Door voor de refurbished te kiezen, kun je tot 60 procent besparen. De hoogte van de korting hangt af van het toestel waar je voor kiest. Als je voor een oudere iPhone kiest, zoals de refurbished iPhone 8 Plus, dan kun je voor een hele leuke prijs een nieuwe smartphone scoren. Ga je voor een nieuwere telefoon, zoals de iPhone 11 refurbished, dan moet je logischerwijs iets dieper in de buidel tasten. Je bespaart echter nog steeds vergeleken met een nieuw exemplaar. 

Het verschil met tweedehands 

Net als bij een tweedehands iPhone, is een refurbished telefoon eerder gebruikt. Maar waar je bij een tweedehands smartphone nooit helemaal zeker weet wat voor kwaliteit je koopt, kun je er bij een refurbished iPhone wél zeker van zijn dat deze nog goed werkt. De telefoon is namelijk grondig nagekeken en opgeknapt. Is er toch iets mis? Dan kun je bij de meeste aanbieders profiteren van garantie op je toestel. Bovendien krijg je er in veel gevallen een oplaadkabel bij en wordt de software bijgewerkt. De kwaliteit komt daarom meer in de buurt bij die van een nieuw toestel, terwijl de prijs weer dichter bij die van tweedehands exemplaren ligt. 

Let er altijd even op dat de aanbieder het Keurmerk Refurbished heeft. Dan weet je zeker dat je twee jaar garantie hebt. Daarnaast heb je bij shops met dit keurmerk de keuze uit productcondities. Er zijn drie categorieën: zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt. Hoe meer gebruikssporen, hoe minder je betaalt. 

Duurzaamheid 

Door een refurbished iPhone te kopen, draag je een steentje bij aan het milieu. De productie van een nieuwe smartphone kost veel energie en daarmee CO2-uitstoot. Door een refurbished exemplaar te kopen voorkom je dat die op de afvalberg belandt en verleng je de levenscyclus. Bovendien hoeft er dan een nieuwe smartphone minder geproduceerd te worden. 

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.