Skip to content Skip to footer

Windows 11 gebruiken met een lokaal account

Heb je onlangs de beslissing genomen om over te stappen op Windows 11? Dat is zeker een goede keuze! Er zijn een hoop nieuwe features ten opzichte van Windows 10 en de kans is groot dat het je zal bevallen. Maar log je liever niet in met een Microsoft account en gebruik je liever een lokaal account? Dat lijkt op het eerste oog onmogelijk, maar gelukkig kunnen we hier iets aan doen. Vandaag gaan we met je kijken hoe je dat doet.

Hoe je dit doet: Windows 11 met lokaal account

Hiervoor kon je zorgen dat je geen verbinding had met internet, maar dat is niet meer mogelijk. Wanneer je bij het installeren van Windows 11 het scherm te zien krijgt ‘U gaat verbinding maken met een netwerk’ kom je helaas niet meer verder. Maar je kunt hier alsnog omheen. Dat je geen verbinding hebt met internet is wel een vereiste, maar alleen dat is niet meer voldoende. Druk op je toetsenbord op Shift + F10 om het opdrachtprompt te openen.

Windows 11

Typ vervolgens het volgende: ‘oobe\bypassnro’ en druk nu op ‘Enter’. Je computer wordt opnieuw opgestart.  Na het opstarten verschijnt er een scherm in beeld met de optie om een lokaal account aan te maken. Voer je naam in bij ‘Uw naam invoeren’ en klik op ‘Volgende’.

Krijg je in plaats van dit scherm een scherm te zien om verbinding te maken met internet? Maak dan verbinding met een draadloos netwerk en druk op je toetsenbord op Shift +F10 om het opdrachtprompt te openen. Typ vervolgens het volgende: ‘ipconfig/release’ en druk op ‘Enter’. De verbinding wordt nu direct verbroken. Je kunt verder gaan met de installatie van Windows 11. Wil je daar graag meer hulp bij? Kijk dan ook eens hier.

Toch liever een online account?

Twijfel je terwijl je dit artikel leest nog over de keuze tussen een lokaal account en een online account? Dat is te begrijpen! Een lokaal account is namelijk ‘makkelijker’ en fijner qua privacy. Het voordeel van een online account is echter dat al je Windows-instellingen online worden opgeslagen. Gebruik je meerdere apparaten en maak je gebruik van OneDrive? Dan heb je toegang tot al je apps, foto’s en dergelijke op al je apparaten. Erg handig, maar hecht jij meer waarde aan privacy dan aan de cloud? Dan begrijpen we zeker je keuze voor een lokaal account en hopen we dat deze tips je hebben geholpen om dit in te stellen!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.