Skip to content Skip to footer

WhatsApp stickers maken en downloaden

Sinds 2018 is het gebruiken van WhatsApp stickers mogelijk en werd het ook meteen razend populair. En het leukste: je kan ze zelf maken! Maar hoe maak je nou eigenlijk zelf zo’n sticker? Eerst leggen wij hieronder uit hoe je bestaande stickers in WhatsApp kunt downloaden en daarna hoe je in 4 stappen zelf een originele stickerset kunt maken voor WhatsApp.

Stickers downloaden

Wanneer je stickers wilt downloaden is dit heel eenvoudig te doen via de volgende stappen.

  • Open WhatsApp.
  • Ga naar een chat en wissel je toetsenbord naar de emoji’s.
  • Beneden de emoji’s staan drie tekentjes, druk op de rechter. (zie afbeelding onder bij rode pijl)
  • Rechtsboven staat een plusje waar je stickers kan downloaden.
Whatsapp sticker downloaden en installeren
Whatsapp stickers downloaden

Naast de stickers die je via WhatsApp kan downloaden bestaan er ook genoeg apps waar je de stickers kan downloaden.

Lees ook: WhatsApp tegen hacken beschermen

Zelf stickers maken

Voor het maken van je eigen stickers in WhatsApp bestaan er verschillende apps. In onderstaande stappenplan hebben wij gewerkt met de app ‘Create Stickers for WhatsApp’ op Android, maar je kunt ook zelf een app kiezen voor je Android of iPhone telefoon. Welke app je ook kiest onderstaande stappen, helpen je om jouw mooiste sticker te maken.

Total Time: 10 minutes

Afbeelding kiezen

Als eerste moet je natuurlijk weten van welke foto jij een WhatsApp sticker wilt maken, kies dus een leuke afbeelding.

Verwijder de achtergrond van de afbeelding.

Je moet nu een app downloaden die de achtergrond van afbeeldingen kan verwijderen, in de Google Play store zal je er genoeg vinden. Binnen deze app kun je de afbeelding kiezen en de achtergrond verwijderen, hiermee kun je de afbeelding meteen bijsnijden tot de juiste grote. Zorg ervoor dat je de foto opslaat in het PGN-formaat, anders zal hij niet werken in WhatsApp. Doe dit met minimaal 3 afbeeldingen, omdat je er minimaal drie nodig hebt om een map met stickers te maken.

Sticker maken

Voor het maken van je eigen stickers hebben wij de app ‘Create Stickers for Whatsapp’ gebruikt. Door rechtsonder op het plusje te tikken kun je zelf een sticker creëren. Je kan beginnen met editen als je een leeg vierkant hebt geselecteerd. 

Als je stickers wilt maken van je eigen foto’s, wat natuurlijk veel leuker is, druk je op ‘cut out’. Je komt nu in je galerij waar je een foto kan kiezen. Je geselecteerde foto kun je uitsnijden door met je vinger de vorm te maken. Als je tevreden bent met je getekende lijn kies je voor ‘crop’. Om je sticker op te slaan tik je op het vinkje. 

Voeg de stickers toe in WhatsApp.

Nu je jouw drie nieuwe stickers hebt gemaakt kun je ze toevoegen in WhatsApp. Eerst moet je de app downloaden van WhatsApp waarmee je persoonlijke stickers kunt toevoegen. Deze app merkt meteen op dat je stickers hebt gemaakt en je kunt ze vanaf hier direct toevoegen aan WhatsApp. En zo werkt het dan! Je hebt nu jouw eigen gemaakte stickers in WhatsApp waar je van kunt genieten en naar iedereen kunt sturen.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.