Skip to content Skip to footer

Werken vanuit huis: maak het jezelf gemakkelijk

Voor steeds meer mensen en bedrijven is het de normaalste zaak van de wereld: werken vanuit huis. Dankzij slimme videoverbindingen en software waarmee je je collega’s gewoon kunt zien, al bevinden ze zich thuis of zelfs aan de andere kant van de wereld, zijn er nauwelijks meer verschillen tussen op kantoor werken en thuiswerken. Belangrijk is wel dat je de beschikking hebt over een goede werkplek. Eentje waar je rustig en comfortabel kunt werken, en bijvoorbeeld over voldoende aansluitingen bevindt om je laptop op een ergonomische manier te gebruiken. Een dockingstation kan daarbij helpen.

Zit je goed?

Thuiswerken dat staat voor behoorlijk veel mensen nog steeds synoniem aan de laptop op de keukentafel zetten en daar voorovergebogen aan zitten te werken. Voor zo nu en dan een paar minuutjes is dat misschien niet zo erg, maar dat het niet erg ergonomisch verantwoord dat mogen duidelijk zijn.

Lees ook: Thuiswerken met snel en stabiel internet

Werk je regelmatig thuis, dan is het dus zaak om een goede werkplek te hebben. Dat is doorgaans niet de eettafel, maar een echt bureau ergens op een rustige plek. Probeer hier een plek voor te vinden, ga desnoods een beetje creatief met de ruimte om, zodat je echt je eigen werkplek hebt. Dit zal je concentratie ten goede komen, om over je rug, nek en armen maar niet te spreken. In veel gevallen zal je werkgever, zeker als het thuiswerk structureel is of op zijn initiatief plaatsvindt, bereid zijn mee te betalen bij de aanschaf, of misschien wel alle kosten op zich nemen. 

Naast een goed bureau heb je ook een bijpassende stoel nodig. Nee, niet weer die eetkamerstoel pakken, kies voor een degelijke bureaustoel die je kunt aanpassen aan je lengte. Alleen zo houd je het uren vol zonder klachten te krijgen.

Wat zet je op je bureau?

Om thuis te kunnen werken heb je niet veel meer nodig dan een laptop, toch? Niet helemaal waar. Een laptop is zonder accessoires niet geschikt om langere tijd aan te werken. Doe je dit wel, dan zijn een los toetsenbord, een losse muis en vaak ook een monitor zeker aan te raden. Probeer dit thuis te realiseren op een manier zoals dat vaak ook op een flexplek gebeurt. Een HP docking station kun je goed als basis gebruiken. Hier zet je je laptop op, maar je sluit er ook je accessoires op aan. Extra handig is het dat je je laptop er ook makkelijk weer vanaf kan halen als je ermee naar kantoor gaat, zonder al je snoeren ook weer los te koppelen. Het maakt het thuiswerken in veel gevallen een stuk gemakkelijker en comfortabeler.

Werken vanuit huis met een hp dockingstation
Werken vanuit huis met een hp dockingstation

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.