Besturingssystemen Startmenu Windows 10 aanpassen

Startmenu Windows 10 aanpassen

Het startmenu van Windows is in de loop van de jaren behoorlijk veranderd. In Windows 8 is het menu zelfs even uit het besturingssysteem verwijderd geweest. Er waren toen externe programma’s nodig om het eruit te laten zien zoals we gewend waren in Windows 7. In Windows 8.1 is de ouderwetse knop weer teruggekomen en daarna is het alleen maar beter geworden. Uiterlijk is het in Windows 10 behoorlijk uitgebreid en kun je veel aanpassen. Hieronder leggen we uit hoe je dit kunt doen: startmenu Windows 10 aanpassen.

Vormgeving aanpassen van startmenu

.adsbygoog

Voor de vormgeving van het startmenu moet je bij de instellingen zijn. Klik linksonder op het Windows-logo en kies vervolgens voor Instellingen.

Windows instellingen openen

Vervolgens klik je op ‘Persoonlijke instellingen’ rechtsboven. Aan de linkerkant van het scherm volgen allemaal opties, klik nu op ‘Start’. Hier krijg je verschillende instellingen waarmee je het startmenu van Windows 10 kunt aanpassen.

Start instellingen openen

Je kan hier de volgende opties aan of uit doen:

  • Meer tegels weergeven
  • Af en toe suggesties en Start weergeven
  • Meest gebruikte apps weergeven
  • Recentelijk toegevoegde apps weergeven
  • Start op volledig scherm weergeven
  • Recentelijk geopende items in Jump Lists in Start of op de taakbalk weergeven

Lees ook: In 10 stappen Windows sneller maken.

Formaat tegels aanpassen

Het kan zijn dat je het formaat van de tegels te groot of te klein vindt. Dit is makkelijk op te lossen door op een tegel te gaan staan en met je rechtermuisknop te klikken en te kiezen voor Formaat wijzigen. Als je helemaal geen tegel wilt zien in je Startmenu kies je voor Van Start losmaken.

Formaat tegel aanpassen

Formaat startmenu aanpassen

Je kan niet alleen de tegels en de apps aanpassen, maar ook het formaat van het startmenu. Dit doe je door het startmenu te openen en vervolgens met je muis op de rand te gaan staan. Als het goed is vormt je muis nu een pijl en kan je gaan slepen. Zo pas je het startmenu aan op jouw manier.

Avatar of veerle
Veerle
Tech lijkt moeilijk, maar door trial-and-error lukt het mij altijd het leven aangenamer te maken met mijn smartphone en laptop. Het schrijven van teksten en verhalen is altijd al mijn passie geweest en zo is er een leuke combinatie ontstaan. In jip-en-janneketaal leg ik graag alles uit over je smartphone, tablet en computer.

Recente tips

Populair deze week