Skip to content Skip to footer

Wat is minen?

De kans is groot dat je weleens gehoord hebt van Bitcoins, maar weet je eigenlijk ook waar deze coins vandaan komen? Ze worden niet geslagen zoals een traditionele munt, maar gemined. Wil je graag weten wat dat nou allemaal inhoudt? Dat is mooi, want hoe dit proces van minen er precies uitziet en wat je er allemaal voor nodig hebt, gaan we vandaag met je bespreken.

Achtergrond van minen

Om echt goed uit te kunnen leggen wat minen nou precies is, is het nodig om eerst even de blockchain te bespreken. Dit is een soort van database waarin een lijst van ‘blocks’ wordt bijgehouden. De blockchain houdt dit bij door alle transacties binnen een bepaalde tijd te verzamelen in zo’n block. Dit moet vervolgens vastgelegd worden op de blockchain en gecontroleerd worden. Voor elk block dat wordt toegevoegd aan de blockchain krijg je Bitcoin. Dat proces heet minen.

Geld verdienen met minen

‘Voor elk block dat wordt toegevoegd aan de blockchain krijg je Bitcoin.’ las je zojuist. Klinkt aantrekkelijk toch? Zeker als je bedenkt dat een Bitcoin op dit moment 54000 euro waard is! Maar helaas is dat zeker niet het geval. In de beginperiode van Bitcoin was het heel aantrekkelijk om te minen, maar tegenwoordig valt dat toch wat tegen. Miners controleren Bitcoin transacties en daar is heel veel rekenkracht voor nodig. Door de opmars van Bitcoin zijn er een de ene kant zoveel en zulke professionele miners bijgekomen. Daarnaast is het aan de andere kant, doordat het controleren van de transacties ingewikkelder is geworden, veel lastiger geworden om deze puzzels op te lossen. Je zult dus minder snel Bitcoins verdienen.

Dit is de 1 bij het artikel: wat is minen?.
Een snelle videokaart (of meerdere) is enorm belangrijk voor het minen

Geld verdienen met crypto

Zoals je inmiddels hebt kunnen lezen, is minen niet de meest lucratieve manier van geld verdienen met crypto. In plaats van minen, kun je misschien beter gaan traden. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij betrouwbare platformen als bitqt-pro.com. Wil je zeker weten dat het platform betrouwbaar is? Lees dan zeker ook goede reviews zoals oldskoolman.de/trading-software/bitq.

Dit is de 2 bij het artikel: wat is minen?.
Traden is ook een optie om geld te verdienen met cryptocurrency.

Hoe kun je zelf minen?

Wil je toch zelf coins minen? Dan is het belangrijk dat je over de volgende zaken beschikt:

  • Maak een wallet aan voor de coin die je wil gaan minen
  • Download een software mining pakket
  • Zorg voor een hele betrouwbare internetverbinding
  • Bouw een computer die gebouwd is voor minen, een zogenaamde ‘mining rig’
  • Zorg voor een enorm goede videokaart, het liefst meerdere en zoveel mogelijk.
  • Verdiep je in een online mining pool en bijvoorbeeld lidmaatschap exchange als je wil verkopen

Conclusie

Het minen van Bitcoins is iets dat een paar jaar terug erg aantrekkelijk was, maar nu is dat niet meer echt zo. Je kunt nog wel kijken of je bijvoorbeeld altcoins (coins anders dan Bitcoins) kunt minen. Belangrijk is wel dat je je goed inleest hierin, want het proces verschilt namelijk per coin.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.