Skip to content Skip to footer

Wat doet de extensie MetaMask in Chrome?

Heb je Bitcoins of ben je geïnteresseerd om deze en andere coins te gaan kopen en verkopen? Of heb je onlangs een van onze artikelen gelezen over Bitcoins en overweeg je dat te gaan te doen? Dan is zeker een slim idee om eens te kijken naar MetaMask. Vandaag gaan we met je kijken wat deze extensie in Chrome voor jou kan betekenen.

Wat is MetaMask precies?

MetaMask is een extensie in Chrome die fungeert als Ethereum wallet. Je kunt het zien als een soort portaal voor dApps (die gebruik maken van Ethereum). Op deze manier kun je private keys opslaan en op een veilige manier gebruik maken van websites met dApps en smart contracts. Met andere woorden: het verandert je ‘simpele’ browser in een Ethereum web browser met een handige wallet.

Wat zijn de voordelen van MetaMask?

MetaMask heeft een logische, simpele gebruikersinterface en staat bekend om goede customer support. Met MetaMask kun je makkelijk coins kopen en verkopen op betrouwbare sites als bitcoin era en bitcoin-codenorway.com. Daarnaast is het open-source: dit houdt in dat iedereen de code van de extensie in kan zien en kan helpen de code te verbeteren. De extensie heeft een hoge comptabiliteit: de meeste dApps laten je direct inloggen met MetaMask. Bovendien is het erg veilig, je gegevens worden versleuteld opgeslagen. Belangrijk is wel dat je zorgt dat je geen slachtoffer wordt van phishing attacks (maar dit geldt overal voor) en dat je je Secret Recovery Phrase op een veilige plek bewaard en met niemand deelt uiteraard.

MetaMask installeren

Enthousiast geworden? Dan kunnen we nu MetaMask gaan installeren. Dit doe je als volgt:

Dit is de 1 bij het artikel: wat doet de extensie metamask in chrome?.
 • Klik op ‘Install MetaMask for Chrome’.
 • Er opent nu een nieuw tabblad, klik rechtsboven op ‘Toev. aan Chrome’
 • Er verschijnt een pop-up, klik op ‘Extensie toevoegen’
Dit is de 2 bij het artikel: wat doet de extensie metamask in chrome?.
 • Klik nu op ‘Get Started’.
 • Heb je al een wallet? Klik dan op ‘Import Wallet’. We gaan er nu vanuit dat je er nog geen een hebt en dus kun je op ‘Create a wallet’ klikken.
 • MetaMask vraagt je nu om je gebruikersdata (geanonimiseerd) te mogen analyseren. Klik op ‘No Thanks’ of ‘I Agree’.
 • Bedenk een wachtwoord en vink ‘I have read and agree to the usage terms’ aan.
 • Klik op ‘Create’.
 • Nu zie je 12 ‘seed words’. Deze heb je nodig om je wallet (of vault zoals MetaMask het noemt) te benaderen. Klik op ‘Save Seed Words as File’ en sla het op een veilige plek op.
 • Klik op ‘I’ve copied it somewhere safe’.
 • Nu heb je toegang tot je MetaMask wallet!

MetaMask testen

Ben je nog niet zo bekend met hoe de Ethereum blockchain werkt? Je kunt rechtsboven ‘Main Network’ veranderen in een ‘Test Network’. Op die manier kun je veilig testen uitproberen hoe het kopen en versturen gaat. We wensen je heel veel plezier met MetaMask!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.