Skip to content Skip to footer

Wat is er nieuw aan de iPhone 12?

Apple brengt dit jaar de 12e editie van de iPhone uit. Zoals altijd is het merk mysterieus over het nieuwe design en de eigenschappen. Desondanks komt er nieuws naar buiten. In dit artikel lees je wat de belangrijkste veranderingen zijn voor de iPhone 12 die waarschijnlijk op 13 oktober 2020 wordt aangekondigd door Apple. 

Vier verschillende uitvoeringen van de iPhone 12

In totaal zijn er vier verschillende uitvoeringen van de iPhone 12. Dat zijn de iPhone 12, de iPhone 12 mini, de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max en uiteraard zijn er genoeg telefoonabonnementen met een iPhone 12. Onderling verschillen deze in schermgrootte en specificaties. De verwachting is dat de beeldschermen een stukje groter zullen zijn dan die van de iPhone 11. De iPhone 12 mini heeft een 5,4” scherm, de iPhone 12 een van 6,1”, bij de iPhone 12 Pro is dat 6,1” en de iPhone 12 Pro Max heeft een 6,7” scherm. 

Het ontwerp gaat terug naar de basis

De smartphones van Apple hebben een herkenbaar ontwerp. Ieder jaar wordt de iPhone slechts ietsje aangepast. De verwachting is dat de iPhone 12 hoekiger is dan zijn voorgangers. Het nieuwe model zou dan ook veel lijken op de iPhone 4. Apple kiest dus voor een hoekiger uiterlijk en een scherm dat volledig plat is. Over de kleuropties is minder bekend. De verwachting is dat er op z’n minst 6 verschillende uitvoeringen zijn. 

Dit is de 1 bij het artikel: wat is er nieuw aan de iphone 12?.
Design van de iphone 12

Een beter display met heldere kleuren en een vloeiend beeld

Wat het beeldscherm betreft is er alleen maar goed nieuws. Want alle uitvoeringen van de iPhone 12 krijgen een OLED-scherm. Door deze techniek worden kleuren veel helderder weergegeven. Met name donkere kleuren zijn veel dieper en rijker. De duurdere modellen, de 12 Pro en de 12 Max, zijn bovendien voorzien van een ProMotion-display. Het beeld wordt daarmee 120 keer per seconde ververst. Standaard is dat 60 keer per seconde. 

Geruchten over 5G op de iPhone 12

Veel potentiële kopers van een iPhone 12 willen graag weten of de nieuwe smartphone van Apple klaar is voor 5G. Tot op heden is daar nog niks over naar buiten gekomen. De verwachting is daarom dat 5G ontbreekt bij de iPhone 12. Voor Nederlandse gebruikers is dat niet heel erg. Want ons land beschikt pas na 2022 over een stabiel 5G netwerk. 

Een nieuwe processor voor betere prestaties

Het ontwerp van de iPhone valt bij veel mensen in de smaak. Maar goede prestaties zijn minstens zo belangrijk. De iPhone 12 beschikt over de A14 processor. Daar is nog niet veel over bekend. Toch kun je ervan uitgaan dat de nieuwe versie weer een stukje sneller en energiezuiniger is dan zijn voorganger. 

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.