Waar staan schermafbeeldingen op Mac? Hoe wijzig ik de locatie?

Schermafbeeldingen op Mac: voor velen een raadsel. Lukt het niet om je schermafbeeldingen te vinden? Of wil je juist de locatie wijzigen? In dit artikel leggen helpen we je hierbij.

Man achter bureau met koffie en plantje maakt schermafbeeldingen op Mac

Schermafbeeldingen (screenshots) op een Mac worden automatisch op je bureaublad opgeslagen. De titel is dan als volgt: ‘Schermafbeelding [datum] om [tijd].webp’. Wil je liever een andere locatie voor je screenshots? Bijvoorbeeld in een nieuwe of al bestaande map?

Schermafbeeldingen op Mac: locatie wijzigen

Dan moet je de standaardlocatie wijzigen. Maak eerst een nieuwe map aan als je geen van je bestaande mappen wil gebruiken voor het opslaan van de screenshots. Een andere locatie instellen doe je door via Launchpad (het grijze raketje) in het Dock naar de Schermafbeelding app te gaan. Dock is de balk onderin het scherm met al je programma’s en apps.

Het valt soms lastig op te merken, maar als de app geopend is zie je onderin een balkje met verschillende vensters en mogelijkheden. Rechts van deze balk staat Opties. Hier kan je de map selecteren waar je schermafbeeldingen standaard moeten worden opgeslagen.

Over de auteur

Scroll naar boven