Skip to content Skip to footer

5 Cyber Security tips om je iPhone te beschermen

Nu hackers steeds vindingrijker worden, is het belangrijk om al je devices goed te beschermen. Hoewel er misschien niet veel data op je telefoon staat, is het toch belangrijk om ook deze te beschermen tegen de invloed van hackers. Daarom hebben we in dit artikel 5 verschillende tips die jou helpen om jouw iPhone goed te beveiligen!

Maak gebruik van VPN

Allereerst is een VPN enorm belangrijk. Deze heeft namelijk verschillende voordelen, ook voor de veiligheid van je iPhone. Maak je namelijk gebruik van een dergelijke tool, dan wordt jouw data versleuteld verzonden en ontvangen. Dat wil zeggen dat het voor hackers veel moeilijker is om deze data te onderscheppen. Verzend je bijvoorbeeld gevoelige informatie, zoals wachtwoorden, financiële gegevens of andere privacygevoelige data, dan is het aanschaffen van deze service van noodzakelijk belang!

Maak gebruik van een wachtwoord

Veel mensen maken nog steeds gebruik van een pincode van 4 cijfers. Echter is het bij een iPhone ook mogelijk om een pincode van 6 cijfers te hanteren. Dit betekent dat er 1.000.000 mogelijkheden zijn, waardoor het enorm lang gaat duren voordat je iPhone pincode gekraakt wordt. Wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je ook kiezen voor een alfanumerieke code. Daarbij kun je letters, cijfers en zelfs speciale tekens gebruiken. Het zal dan waarschijnlijk wel iets langer duren om je iPhone te ontgrendelen.

Touch ID of Face ID

Daarnaast is het bij de huidige iPhones mogelijk om gebruik te maken van Touch ID en/of Face ID. Het grote voordeel van Face ID is dat deze alleen met jouw eigen gezicht ontgrendelt kan worden. Je hoeft simpelweg maar naar het toestel te kijken om deze te ontgrendelen. Voor Touch ID hoef je alleen maar je vinger op het desbetreffende knopje te leggen. Let wel op dat dit met koude of natte vingers wat langer kan duren. Jouw vingerafdruk is dan lastiger te lezen.

Face id instellen iphone
Face ID instellen op iPhone

Tweestapsverificatie voor extra veiligheid

Ook tweestapsverificatie gaat ervoor zorgen dat de gegevens op jouw iPhone een stuk veiliger zijn. Bij het inloggen op een account heb je normaliter alleen een wachtwoord nodig. Met tweestapsverificatie wordt er, na het inloggen met het gewone wachtwoord, een berichtje naar jouw telefoon gestuurd met daarin een extra code. Deze code moet je invullen om daadwerkelijk toegang te krijgen tot je account. Hebben hackers onverhoopt jouw wachtwoord, dan hebben ze hier niet genoeg aan om ook daadwerkelijk jouw gegevens in te zien.

Let op je privacy

Vandaag de dag gaat het steeds meer over privacy. Welke gegevens mogen wel en niet geraadpleegd worden. Het is dan ook belangrijk dat jij hier zelf op let. Op je iPhone kun je dit simpelweg doen door naar ‘Privacy’ te gaan bij je Instellingen. Daar kun je bij veel apps bijvoorbeeld al aangeven of je wilt dat ze jouw locatie weten. Nou is dat bij navigatieapps wel handig, maar is dit net zo handig voor bijvoorbeeld Instagram of Facebook? Door hier eens kritisch naar te kijken kun je voorkomen dat er veel van jouw privacy data bij app-ontwikkelaars komt te liggen.

Zoals je leest zijn er dus een aantal simpele en snelle manieren om de veiligheid van jouw iPhone te verhogen! Van welke tips maakte jij al gebruik?

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.