Skip to content Skip to footer

Tweedehands kleding verkopen? 3 handige apps

Een zakcentje verdienen aan de kleding die je eigenlijk nooit draagt en alleen maar in je kast ligt. Super handig en je draagt ook nog eens bij aan een beter milieu! Tweedehands kleding verkopen wordt steeds populairder en makkelijker dankzij verschillende online platforms. En dat we in tijden van corona veel tijd in huis doorbrengen, is de perfecte reden om te beginnen met het uitpluizen van jouw kledingkast. Wil jij weten welke apps je kunt gebruiken om jouw kleding online te verkopen en zo een tweede leven te geven? Wij hebben drie handige verkoop apps voor je op een rijtje gezet.

Vinted

Misschien kende je deze populaire tweedehands kleding app al lang, of heb je toevallig net je United Wardrobe account overgezet naar Vinted. Deze week werd namelijk bekend dat de app United Wardrobe is overgenomen door Vinted. Nu vind je alle tweedehands kleding overzichtelijk bij elkaar op één app. Daarnaast hoef je op deze app geen verkoopkosten te betalen. Met Vinted krijg je de volledige prijs die je aan je tweedehands kleding geeft. Extra voordelig voor jouw portemonnee dus.

De Vinted app is gebruiksvriendelijk ingericht. Je kunt makkelijk een account aanmaken en foto’s van je kleding items uploaden. Handig op deze app is dat je eenvoudig kunt zoeken op bijvoorbeeld merk, prijs, kleur, of maat. Ook heeft elk artikel de optie om een bod te plaatsen. Verder kun je aangeven dat je een kledingstuk wilt ruilen. Soms moet je bij Vinted iets langer wachten op je bestelling, maar dat is een stuk minder erg dankzij de superlage verzendkosten!

Vinted in het kort:

  • Geen verkoopkosten betalen
  • Goedkoop kleding verzenden
  • Veel zoekopties
Tweedehands kleding app: vinted
Vinted app

Marktplaats

Ook de app van de bekendste advertentiewebsite van Nederland kun je gebruiken prima gebruiken voor de verkoop van tweedehands kleding. Op Marktplaats zijn dagelijks ruim 1,3 miljoen potentiële kopers te vinden. Een voordeel van deze app is dat je gemakkelijk kunt zoeken op locatie en zo dus de leukste items bij jou in de buurt kunt scoren. Dat scheelt weer hoge verzendkosten betalen! Op Marktplaats kun je zelf instellen of mensen kunnen bieden op jouw kleding item of dat je liever zelf de prijs vaststelt.

Een advertentie van tweedehands kleding plaatsen op de Marktplaats app is eenvoudig en kan gratis. Heb je de smaak te pakken en wil je alles uit jouw kleding verkoop halen? Dan kun je voor een klein bedrag zorgen dat jouw advertentie bovenaan in de zoekresultaten verschijnt. Zo is de kans dus groter dat iemand jouw kleding tegenkomt en op de advertentie klikt.

Voordelen Marktplaats:

  • Groot bereik
  • Eenvoudig advertenties plaatsen
  • Extra opties voor adverteerders
Marktplaats app
Marktplaats app

Facebook: Facebook Marketplace

Zelfs op Facebook vind je tegenwoordig een groot aanbod aan tweedehands kleding. Grote kans dat je deze app al op je telefoon hebt staan, dus je hoeft geen extra app te downloaden om je eigen tweedehands kleding te verkopen. Ook hoef je geen nieuw account aan te maken. Tweedehands kleding verkopen op Facebook is vergelijkbaar met verkopen op de Marktplaats app. Onder het Instellingen-menu tref je dan ook het kopje genaamd ‘Marketplace’.

Heb je een leuk item gespot op Facebook Marketplace? Om de verkoopdetails te bespreken kun je gewoon de chatapp Messenger van Facebook gebruiken. Net als bij Marktplaats geldt bij het kleding kopen via Facebook Marketplace dat je eenvoudig kunt zoeken op tweedehands kleding die mensen bij jou in de buurt verkopen.

Voordelen Facebook Marketplace:

  • Te vinden in de Facebook app
  • Te gebruiken vanuit eigen Facebook profiel
  • Eenvoudig in de buurt zoeken
Facebook marketplace
Marketplace van facebook

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.