Skip to content Skip to footer

Nieuwste iPhone werkt beter met een MacBook

Een van de redenen om voor de apparaten van Apple te kiezen, is de interoperabiliteit hiervan. De tijd dat een mobiele telefoon aan de laptop gekoppeld moest worden met een kabel is voorbij! Een functie als AirDrop maakt het delen van bestanden eenvoudiger. Houd het toestel in de buurt van je MacBook en zet de functie aan. Vervolgens kun je de foto’s, video’s en andere bestanden in een paar seconden versturen. Ook handig, wanneer je een foto op je mobiele telefoon wilt laten zien op je tablet! Met de nieuwe iPhone 12 die onlangs gepresenteerd werd, is het koppelen van de telefoon aan je MacBook nog makkelijker geworden. In dit artikel lees je er meer over!

Verbeterde processor in de nieuwe iPhone 12

De nieuwe iPhone 12 is uitgevoerd met een verbeterde processor, de A14 Bionic chipset. Met deze chipset ben je verzekerd van zeer goede prestaties, wanneer je bestanden wilt delen, snel wilt kunnen schakelen tussen de apps op je telefoons of bijvoorbeeld gebruik wilt maken van AR-toepassingen. Het ligt in de lijn der verwachting, dat die AR-toepassingen de komende jaren steeds populairder zullen worden. Je ziet het bijvoorbeeld terug in apps waarmee je kunt visualiseren hoe een bepaald meubelstuk in je woonkamer staat, of hoe een kleur op de wand lijkt. Met de processor staat een haarscherpe foto of video binnen een à twee seconden op je Macbook. 

Nog betere foto’s maken met de iPhone 12 Pro-modellen

Overigens worden ook de foto’s en video’s die je met een iPhone 12 maakt steeds mooier! Dit valt te verklaren door de extra dieptesensor die aan de nieuwste iPhone toegevoegd is. Je kent deze sensor wellicht al uit de iPad Pro, daarin is de LiDAR-sensor namelijk ook opgenomen. Met deze sensor krijgen foto’s en video’s extra diepte, wat de kwaliteit hiervan ten goede komt. Let op, de LiDAR-sensor zit alleen in de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. In het basismodel en de iPhone 12 Mini is dit element niet opgenomen. Voordeel van die modellen is dat ze aanzienlijk goedkoper zijn. 

iPhone 12 nu al te bestellen in Nederland

Je kunt de iPhone 12 momenteel al bestellen in Nederland. De verwachting is dat de eerste toestellen begin november geleverd zullen worden. Door een pre-order voor de iPhone 12 te plaatsen, ben je ervan verzekerd dat jij het toestel straks als een van de eerste Nederlanders gebruikt in combinatie met je Macbook. Je kunt het toestel los kopen, maar ook combineren met een abonnement. Wat krijgt bij jou de voorkeur?

Tip: door een abonnement met veel mobiele data bij je iPhone 12 te nemen, kun je het toestel ook als een hotspot gebruiken voor je MacBook.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.