Skip to content Skip to footer

Hoe neem ik een telefoongesprek op?

Het opnemen van een telefoongesprek kan handig zijn om terug te kunnen luisteren, bijvoorbeeld wanneer je iets bent vergeten of wanneer er een belofte is gedaan. De vraag is alleen of je dit wel zomaar mag doen. En hoe neem je dan een gesprek op met je smartphone?

Is het toegestaan om een gesprek op te nemen?

Een bedrijf zal nooit zomaar een opname mogen maken van een telefoongesprek. Dit moet vooraf aangegeven worden, zodat jij de keuze hebt om er mee akkoord te gaan of om op te hangen. Als particulier mag je echter wel telefoongesprekken opnemen, je hoeft dit niet vooraf te melden. 

Een particulier mag een gesprek opnemen

Het opnemen van een telefoongesprek

Heel ingewikkeld om een opname te maken van je telefoongesprek is het niet. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kan doen. Een van deze manieren is het downloaden van een app, wanneer je deze inschakelt, wordt het gesprek automatisch opgenomen. 

Lees ook: een android telefoon traceren

iPhone opnames maken

De betaalde app TapeACall is het meest geschikt om voor iPhones te gebruiken. De app kost nog geen 30,- euro per jaar. 

TapeACall werkt eigenlijk heel simpel: er wordt een extra beller toegevoegd, deze ‘extra beller’ neemt het gesprek vervolgens op. Hoe het werkt:

  • Je start een telefoongesprek.
  • Je opent de TapeACall-app.
  • Druk op de opnameknop.
  • Druk op ‘Bellen’.
  • Ga naar je gespreksvenster.
  • Druk op het plusje en voeg TapeACall toe aan je gesprek.
  • Wanneer je ophangt stopt de app direct met opnemen.
  • Je opname is opgeslagen in de app.
Telefoongesprek opnemen app
Met tapeacall kun je een gesprek met je smartphone opnemen.

Android opnames maken

Doordat de nieuwe versies van Android beter beschermt zijn voor onze privacy, is het opnemen van een telefoongesprek niet mogelijk. Op oudere Android versies kan je het beste de app Call Recorder gebruiken. Het enige wat je bij deze app moet doen is instellen dat je automatisch alle gesprekken wilt laten opnemen. De opnames worden direct opgeslagen in je Cloud.

Opnemen zonder app

De makkelijkste wijze om een telefoongesprek op te nemen, is om je telefoon op luidspreker te zetten en dit op te nemen met een ander toestel. Dit brengt geen kosten met zich mee, echter gaat de geluidskwaliteit wel achteruit. 

Opnames maken via een headset

Ook als je belt via een willekeurige headset is het maken van opnemen van telefoongesprekken mogelijk. Dit gaat op dezelfde manier als je zou doen zonder headset, immers komt het gesprek eerst via je telefoon binnen en dan pas via een kabeltje of Bluetooth naar je headset. 

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.