Skip to content Skip to footer

PS4-controller verbinden met je PC: hoe doe je dat?

Voor bepaalde games kan het handig zijn om je PS4-controller aan te sluiten op je computer. Gelukkig is dit niet heel moeilijk om te doen, maar is het wel handig dat je precies weet hoe je het doet. Wij leggen het uit.

Het is mogelijk op een speciale controller te kopen voor Windows, maar dit kost natuurlijk geld. Het is daarom handig dat je ook gewoon je PS4-controller kunt verbinden met je pc. Nu bespaar je een hoop geld en kan je gamen met je controller waar je aan gewend bent.

DS4 installeren

De software DS4 helpt je om je ps4-controller te koppelen aan je pc. Deze software kan je gratis downloaden. Wanneer de installatie voltooid is, klik je op ‘Install the DS4 Driver’, zodat je controller en je computer met elkaar in contact komen. 

Ds4 driver voor windows
Met ds4 kun je heel veel instellingen aanpassen.

Lees: 3 populaire spellen

Het verbinden van de controller

Het verbinden van je ps4-controller met je pc kan je op twee manieren uitvoeren: draadloos via usb of met een usb-kabel. Wanneer je ze met een kabel wil verbinden, hoef je alleen de kabel in te pluggen. Voor het verbinden met bluetooth moet je de PS-knop en de Share-knop drie seconden indrukken tot de lichtbalk van je controller begint te knipperen. In je configuratiescherm moet je naar de instellingen voor bluetooth gaan, hier kan je verbinden met de draadloze controller. Het kan voorkomen dat je om een code wordt gevraagd, deze is dan 0000. Dankzij DS4 is er geen specifieke ondersteuning voor de PS4-controller meer nodig, hierdoor kan je bijna elke game spelen die een controller nodig heeft.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.