BesturingssystemenWindowsTaakbalk en Start weer links plaatsen in Windows 11

Taakbalk en Start weer links plaatsen in Windows 11

Heb je Windows 11 al eens bekeken of misschien zelfs al gedownload en geïnstalleerd? Dan is het je vast ook opgevallen dat de Taakbalk en Start vanaf nu centraal staan in plaats van aan de linkerkant. Vandaag gaan we je uitleggen hoe je deze weer terug kunt zetten op hun oude, vertrouwde plek.

Taakbalk en Start weer links plaatsen

Dit is de 1 bij het artikel: taakbalk en start weer links plaatsen in windows 11.

Wil je je taakbalk en het startmenu weer op dezelfde plek zoals je van Windows 10 gewend was? Dat kun je op de volgende manier doen:

 • Klik op Start of druk op de Windows-toets op je toetsenbord.
 • Klik rechtsboven op ‘Instellingen’.
 • Het menu opent, klik nu in de linker kolom op ‘Persoonlijke Instellingen’.
 • Klik nu op ‘Taakbalk’.
 • Klik op het onderste submenu ‘Gedrag van taakbalk’ om alle aanpasbare opties te tonen.
 • De eerste optie is ‘Uitlijn van de taakbalk’. Die staat standaard op ‘Centreren’. Als je erop klikt dan kun je het aanpassen naar ‘Links’. Zodra je op ‘Links’ klikt ga je direct merken dat de taakbalk naar links springt.

Taakbalk aanpassen

Nu we de taakbalk weer links hebben staan, kunnen we gaan kijken naar andere aanpassingen. Voorbeelden hiervan zijn: Zoeken, Taakweergave en Widgets.

Taakbalk
 • Klik op het onderste submenu ‘Gedrag van taakbalk’ om alle aanpasbare opties weer te laten verdwijnen zodat we weer wat overzicht krijgen.
 • Klik nu op het bovenste submenu ‘Taakbalkitems’ om alle aanpasbare opties te tonen.
 • Zoekmenu staat standaard uit, klik op het grijze bolletje naast het woord ‘Uit’ om deze op aan te zetten. Er verschijnt nu een icoon in de taakbalk van een vergrootglas. Als je erop klikt kun je gaan zoeken en je meest recente programma’s en bestanden bekijken.
 • Taakweergave staat standaard uit, klik op het grijze bolletje naast ‘Uit’ om het aan te zetten. Als je nu met je muis gaat staan op het nieuwe icoon in de taakbalk, dan verschijnt er ‘Bureaublad 1’ en ‘Nieuw Bureaublad’. Hiermee kun je een nieuw bureaublad toevoegen en schakelen tussen bureaubladen. Handig als je met twee dingen tegelijk bezig bent waartussen je snel wil schakelen zonder het overzicht te verliezen.
 • Widgets staat standaard aan en is in je taakbalk te herkennen aan het icoon met een wit vak links en blauw vak rechts. Als je erop klikt (of Windows + W op je toetsenbord) dan krijg je zaken als het nieuws en het weer te zien. Vind je dit overbodig? Klik dan op het grijze bolletje naast ‘Aan’ om het uit te zetten.
Avatar of rutger
Rutger
Al van jongs af aan ben ik geinteresseerd in alles wat met technologie te maken heeft, vooral computers en gamen. Ik vind het leuk om op een simpele manier zaken uit te leggen en erover te schrijven.

Recente tips

Populair deze week