Skip to content Skip to footer

Dit is een snelle manier om zelf je bedrijf te boosten

Op zoek naar een snelle manier om je bedrijf te boosten? Het antwoord vind je online, waar veel kansen liggen om snel succes te behalen. Om niet achter te blijven is het dus goed om op de hoogte te blijven van de relevante mogelijkheden voor jouw bedrijf. Weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, wij helpen je op weg en beginnen bij een belangrijke stap: een goede website.

Zorg dat je website op orde is

Om online succes te behalen heb je in ieder geval een sterke website of webshop nodig. Een website maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt kun je zelf aan de slag met programmeren. Heb je minder verstand van websites bouwen, dan bestaan er gelukkig ook genoeg eenvoudige tools die voor jou een uitkomst bieden.

Regel een eigen domeinnaam

Met een eigen, unieke domeinnaam zet je als bedrijf een professioneel en herkenbaar imago neer. Het betekent dat alle content en pagina’s op jouw website echt van jou zijn en zo ben je op Google meteen een stuk relevanter. Nog sterker is het wanneer je ook vanuit je eigen domein kunt e-mailen, bijvoorbeeld met een adres als info@jouwdomein.nl. Bedenk van te voren goed welke domeinnaam het best aansluit bij de inhoud van jouw website, daar wordt de waarde voor de klant namelijk groter van.

Zoek een webhosting provider

Wanneer je een domeinnaam geregeld hebt, ben je nog niet klaar. Om je website bereikbaar te maken voor je bezoekers, moet deze worden gehost op een server. Je zou zelf een server kunnen maken, maar daarmee lopen de kosten snel hoog op. Daarom is het goed om je te verdiepen in de opties voor goedkope webhosting. Lees je in en kies voor een betrouwbare hostingprovider. Sommige hostingpakketten bieden overigens ook gratis domeinnamen aan, extra voordelig dus!

Zoekmachinemarketing: SEO en SEA

Je hebt een website, een domeinnaam en een server, wat nu? De volgende stap is om online zichtbaar én vindbaar te worden. Veel mensen gebruiken Google wanneer ze een product of dienst opzoeken, dus dat is waar je als bedrijf duidelijk aanwezig wilt zijn. Met behulp van zoekmachineoptimalisatie (SEO) zorg je dat jouw website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten verschijnt. Daarnaast is het aan te raden om zoekmachineadvertenties (SEA) in te zetten. Daarmee kun je jouw bedrijfsadvertenties tegen betaling aan een specifieke doelgroep laten zien. SEO en SEA zijn dus beide van toegevoegde waarde om jouw bedrijf een online boost te geven.

Blijf optimaliseren

Wanneer je alle bovengenoemde zaken goed op orde hebt, moet je al een heel eind kunnen komen met het succes van jouw bedrijf. Van een sterke website heb je lang profijt en met de inzet van SEA zul je snel resultaat zien. Maar echt klaar is een website nooit, dus om succes te blijven behalen is de belangrijkste tip om te blijven optimaliseren. Niets is immers zo veranderlijk als de online wereld!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.