Skip to content Skip to footer

Snapchat storing: waarom werkt Snapchat niet?

Meestal werkt Snapchat uitstekend, maar je hebt vast weleens een moment gehad dat je dacht: ‘Dit is een leuk moment om vast te leggen als Snap of om toe te voegen aan mijn verhaal’. En net op dat moment werkt Snapchat ineens niet door een Snapchat storing. Herkenbaar of niet? Vast! Maar ook erg vervelend. Vandaag gaan we met je kijken waardoor dit komt en wat je eraan kan doen.

Storing bij Snapchat zelf

Het is je vast opgevallen dat zelfs de grootste en rijkste bedrijven ter wereld zoals Apple of Facebook heel soms last van een storing hebben. Dit was een paar maanden geleden ook het geval bij Snapchat. Dit is een storing die je niet zelf op kunt lossen; het enige wat je kunt doen is geduldig afwachten totdat het verholpen wordt. Maar hoe weet je nou of er sprake is van een wereldwijde storing of bijvoorbeeld een probleem alleen op jouw telefoon?

Snapchat storing
Zie je vele duizenden meldingen op een bepaald tijdstip? Dan is de kans groot dat er sprake is van een storing.

Daarvoor kun je het beste kijken op een website die alle meldingen over storingen verzameld. Op websites als Allestoringen.nl en Downdetector.com kun je controleren of er meldingen verstuurd zijn. Daarnaast zou je bijvoorbeeld via WhatsApp vrienden kunnen vragen of zij hetzelfde probleem hebben. Als alleen jij er last van hebt en je vrienden niet, dan is er geen sprake van een wereldwijde Snapchat storing.

Opnieuw opstarten

Ben je tot de conclusie gekomen dat er geen sprake is van een wereldwijde Snapchat storing storing? Dan kunnen we gaan kijken waar het probleem zich voordoet op jouw telefoon, zodat we een oplossing kunnen vinden. We zullen de meest voorkomende problemen en oplossingen hieronder bespreken. Maar voordat we wat dieper gaan inzoomen op de mogelijke oorzaken en wat we eraan kunnen doen, is het een goed om je telefoon even helemaal opnieuw op te laten starten door de aan/uitknop een paar seconde ingedrukt te houden en te kiezen voor ‘Opnieuw opstarten’. Werkt Snapchat nog steeds niet goed nadat je dit hebt geprobeerd? Lees dan verder.

Slechte internetverbinding

Heb je niet alleen problemen met een Snapchat storing maar ook met WhatsApp en internetbankieren bijvoorbeeld? Grote kans dat je verbinding niet helemaal lekker werkt. Dit kun je als volgt oplossen:

  • Ga wat dichter bij je modem of router (het internet kastje met groene lampjes) zitten.
Vliegtuigmodus
Soms kun je het probleem oplossen door vliegtuigmodus even in te schakelen om het daarna weer uit te schakelen.
  • Scroll naar beneden op je telefoon om Vliegtuigstand (soms ‘vliegtuigmodus’ genoemd) aan te zetten.
  • Wacht 15 seconde en zet Vliegtuigstand weer uit.

Heb je hierna nog steeds problemen met je internetverbinding? Dan is het een goed idee om advies in te winnen bij je internetprovider.

Wachtwoord vergeten

Soms vraagt een app je na een update ineens om een wachtwoord, terwijl je die anders automatisch inlogt. Het kan dus best eens voorkomen dat je je wachtwoord niet meer weet.

Dit kunnen we als volgt oplossen:

  • Open Snapchat en klik op ‘Wachtwoord vergeten’ bij het inlogscherm.
Wachtwoord vergeten snapchat
  • Heb je je telefoon en e-mailadres gekoppeld? Dan krijg je nu de optie om via telefoon of via e-mail je wachtwoord te herstellen. Welke optie je hier kiest, kun je zelf bepalen.
  • Als je klikt op ‘Via telefoon’, dan vraagt Snapchat je om je telefoonnummer te bevestigen, klik op ‘Verifiëren’ en klik daarna op ‘Verstuur via sms’. De code wordt automatisch ingevuld en je mag nu een nieuw wachtwoord bedenken en kunt daarna klikken op ‘Opslaan’.
  • Als je klikt op ‘Via e-mail’ dan opent je browser en kun je je e-mailadresadres invullen en klikken op ‘Verzenden’. Je ontvangt nu een e-mail van Snapchat, open deze e-mail en klik op de link in het midden van de e-mail. Bedenk een nieuw wachtwoord en klik daarna op ‘Opslaan’.

Account gehackt en andere problemen

Heb je andere problemen met het inloggen op Snapchat? Lees dan ook eens dit artikel voor allerlei tips met betrekking tot inloggen zoals tweestapsverificatie. Er zijn echter ook problemen waarbij het slim is om de hulp van Snapchat zelf in te roepen. Een voorbeeld hiervan is als je account gehackt is. In dat geval raad Snapchat je aan om het gelinkte artikel te lezen. Heb je daarna nog steeds problemen? Dan kun je met Snapchat zelf contact opnemen via dit formulier.

We wensen je veel plezier met het gebruik van Snapchat en hopen dat jouw Snapchat storing gauw opgelost is.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.