Skip to content Skip to footer

Jouw smart tv bedienen met je smartphone

Smart TV’s en smartphones: beide klinken ze als slimme apparaten. Beide apparaten zitten voor een groot deel nog in de ontwikkelingsfase: fabrikanten zijn steeds bezig om tv’s en telefoons nog slimmer te maken. Toch kun je ze nu al samen laten werken.

Samsung phones en tv’s

Samsung is goed bezig als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe apparaten. De Galaxy telefoons zijn een van de populairste modellen op dit moment. Ook de Smart tv’s van Samsung doen het goed. Voor Samsung is gebruiksvriendelijkheid van belang. Heb je een tv en een smartphone van dit merk, dan kun je deze aan elkaar koppelen door middel van de standaard geïnstalleerde app WatchON. Hiermee kun je voorkeuren aangeven en je televisie bedienen. Dit kan echter alleen als de digitale TV ontvanger in je televisie zit. Een los kastje van Digitenne herkent de app niet. Dan kun je de televisie alleen aan en uit zetten.

Apple TV en iPhones

Apple heeft veel apparaten die verbonden zijn met het internet. Apple TV is niet zo heel bekend, maar er zijn geruchten dat het bedrijf dit product meer in de picture gaat zetten. Het is eigenlijk een extern kastje dat je door middel van HDMI-kabels aan je televisie kunt koppelen. Op die manier wordt je tv verbonden met het internet. Het voordeel van Apple TV en de iPhone (en de tablets van Apple trouwens ook) is dat ze beeld kunnen ‘delen’: je kunt via de verbinding jouw telefoonscherm op de televisie laten zien. Handig als je bijvoorbeeld een foto aan je vrienden wilt laten zien of even een filmpje op een groot scherm wilt bekijken.

Apps in ontwikkeling

Uiteraard zijn er meer apps waarmee je jouw tv kunt bedienen. Toch zijn de apps die de fabrikanten voor hun eigen tv ontwikkelen vaak het meest gebruiksvriendelijk. En dat is maar goed ook, want een smart tv bedienen met een afstandsbediening is vaak erg onhandig.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.