Alles over de nieuwe Samsung Galaxy S21 modellen

Ze zijn er! De nieuwe Samsung Galaxy S21 toestellen. Samsung komt dit jaar met drie modellen, de Samsung Galaxy S21, de Plus en de Ultra. Het bedrijf heeft ervoor gekozen de toestellen dit jaar vroeg op de markt te brengen. In plaats van in februari zijn de toestellen in januari al op de markt. In dit artikel bekijken we de verschillende modellen en besteden we ook aandacht aan de bescherming van je Samsung Galaxy S21.

Veranderingen in het ontwerp

Samsung heeft gekozen voor ontwerpaanpassingen voor de nieuwe S21 modellen. De Samsung Galaxy S21 en de Plus variant hebben in plaats van gebogen randen nu een plat display. Hierdoor ziet de voorkant van de telefoon er anders uit. De Samsung Galaxy S21 Ultra behoudt de gebogen randen. Aan de achterkant van de Galaxy 21 en de 21 Plus vind je drie camera’s die verticaal geplaatst zijn. Hierdoor krijgt het toestel echt een eigen look. De drievoudige camera bestaat uit een 12 megapixel hoofdsensor, een telelenssensor van 64 megapixel en een ultrabrede sensor van 12 megapixel. Dit zijn dezelfde specificaties als bij de S20 modellen. 

De Samsung Galaxy S21 Ultra

Met name het duurste model, de Samsung Galaxy S21 Ultra is er dit jaar op vooruitgegaan. De specificaties zijn beter (12GB RAM / 128GB ROM) en de prijs is lager ( €1250). Het toestel heeft een schermdiagonaal van maar liefst 6,8 inch. Omdat Samsung het model slank en lang heeft gehouden blijft de telefoon toch goed in de hand liggen en wordt deze niet te groot. Het apparaat heeft ook een nieuw camera eiland met maar liefst vier lenzen en een dieptesensor.

Geen oplaadkabeltje en oordopjes

Dit jaar heeft Samsung besloten om het milieu te sparen en daarom geen oplader en oordopjes mee te leveren. Dit is iets om rekening mee te houden als je besluit een de Samsung Galaxy 21 aan te schaffen. De oude oplader zal nog steeds werken maar niet de maximale laadsnelheid ondersteunen. 

Fraaie nieuwe kleuren

Voor de Samsung Galaxy 21 Plus en het Ultra model komt Samsung met custom kleuren. Deze zijn alleen verkrijgbaar op aanvraag en de levertijd bedraagt hierdoor 4 weken. Je kunt kiezen uit wel 5 kleuren. De Plus variant is standaard verkrijgbaar in de kleuren Phantom Black, Phantom Violet en Phantom Silver. Het toestel is daarnaast ook beschikbaar in de custom kleuren Phantom Red en Phantom Gold. Voor het Ultra toestel gaat het om wat donkerder kleuren. Naast de standaardkleuren zijn voor de Ultra de custom kleuren Phantom Titanium, Phantom Navy en Phantom Brown beschikbaar. Het basismodel is beschikbaar in vier basiskleuren en zijn er geen custom kleurvarianten. De vier basiskleuren zijn: Phantom White, Phantom Pink, Phantom Violet en Phantom Grey.

Verschillen tussen de S21 en de S21 Plus

Het standaardmodel en de Samsung Galaxy S21 Plus zijn in grote lijnen gelijk maar er zijn kleine verschillen. Het display van het Plus model is groter, namelijk 6,7 inch. Het standaardmodel heeft een display van 6,2 inch. De Samsung Galaxy S21 Plus heeft een glazen behuizing, terwijl het standaardmodel een kunststof behuizing heeft. De Plus heeft meer werkgeheugen, 12 GB in plaats van 8GB en de UWB technologie maakt zeer nauwkeurige locatiebepaling mogelijk. De Plus uitvoering beschikt daarnaast ook over een grotere batterij. Dit is nodig in verband met het grotere display. 

Smartphone hoesjes voor de Samsung Galaxy S21

Heb je net een Samsung Galaxy S21 of Samsung Galaxy S21 Plus aangeschaft dan wil je deze natuurlijk zo goed mogelijk beschermen.Je smartphone kun je niet missen en op een kapot scherm zit je ook niet te wachten. Daarom heb je een hoesje nodig. Deze zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Hieronder tips voor een Samsung Galaxy S21 Plus hoesje

Bookcases

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om een smartphonehoesje in boekvorm. Het toestel wordt rondom beschermd. Het hoesje heeft een frame waar je het toestel in klemt. Een groot voordeel is dat er vaak vakjes inzitten waar je je pasjes in kunt bewaren. Het nadeel van deze hoesjes is dat je het altijd half moet openklappen om foto’s te kunnen maken. Dat kan onhandig zijn en soms bedekt een gedeelte van het hoesje de lens. Ook om te bellen moet je dit telefoonhoesje openklappen waardoor de telefoon wat minder fijn in de hand ligt. 

Flipcase

Ook een flipcase bedekt en beschermt de hele telefoon. Het hoesje lijkt een beetje op de bookcase, maar wordt in dit geval niet opengeklapt via de zijkant, maar via de onderkant. Foto’s maken gaat iets gemakkelijker omdat de flap die bij het bookcase hoesje soms de camera bedekt bij de flipcase aan de onderkant zit. Hierdoor kan deze de camera niet bedekken.

Hard case hoesjes

Hard case telefoonhoesjes klik je op je smartphone. Dit zijn de klassieke hoesjes die we allemaal wel kennen. Vaak versiert met allerlei leuke designs. De achterkant van je telefoon wordt helemaal beschermd door dit smartphonehoesje. Het voordeel van dit hoesje is dat de vorm van je telefoon goed behouden blijft. Hij blijft lekker in de hand liggen. De voorkant wordt gedeeltelijk beschermd door de stootrand die iets hoger ligt. Om je telefoon echt goed te beschermen is het aan te raden om dit hoesje te gebruiken in combinatie met een screenprotector. Het nadeel van dit telefoonhoesje is dat het op den duur verkleurt en na verloop van tijd wat minder strak om je telefoon gaat zitten waardoor het er makkelijk af valt. 

Siliconenhoesjes

Een siliconenhoesje is gemaakt van synthetisch polymeer. Het hoesje is zacht en rekbaar en sluit zich door zijn rekbaarheid om de telefoon. De hoesjes beschermen je Samsung Galaxy S21 Plus goed tegen valschade omdat een siliconenhoesje schokabsorberend is. Voor optimale bescherming kun je het beste ook nog een screenprotector gebruiken. Het nadeel van dit hoesje is dat het materiaal vuil kan aantrekken. Daardoor kan het er na verloop van tijd wat vies uit zien. 

TPU hoesjes

TPU hoesjes zijn gemaakt van Thermoplastisch Polyurethaan. Dit materiaal lijkt op het synthetische polymeer bij siliconenhoesjes. Het hoesje voelt ook zacht en flexibel aan, maar in tegenstelling tot een siliconenhoesje trekt dit materiaal geen vuil aan. Het hoesje is ook een stuk harder en beschermt beter tegen krassen. 

Sleeve cases

Een sleeve case is een hoesje waar je telefoon helemaal in verdwijnt. Aan het zakje zit een sluitlipje. Als je hieraan trekt dan komt je Samsung Galaxy S21 Plus tevoorschijn. Een sleeve case ziet er vaak chique uit maar het nadeel is wel dat je altijd met een los smartphone hoesje zit als je met je telefoon bezig bent. Ook moet je steeds je telefoon uit het hoesje halen om een melding te zien. 

Je eigen smartphone hoesje ontwerpen

Wil je je smartphone altijd en overal kunnen herkennen? Of je mooiste foto de hele dag kunnen bekijken? Dan is zelf je smartphonehoesje ontwerpen echt wat voor jou. Zo’n zelfontworpen hoesje is natuurlijk ook heel leuk om als verjaardagscadeau te geven. Het ontwerpen doe je met een speciaal ontwerpprogramma. In het programma zie je welke soort gepersonaliseerde telefoonhoesjes beschikbaar zijn voor jouw toestel. In het programma kies je je toestel en het soort smartphonehoesje. Vervolgens bepaal je zelf de achtergrondkleur en je voegt een persoonlijke afbeelding toe. 

Je weet nu alles over de Samsung Galaxy S21 en welke smartphonehoesjes jouw smartphone kunnen beschermen. Kies een hoesje dat jij het fijnst vindt. Mijn eigen voorkeur gaat uit naar een TPU hoesje. Het beschermt mijn Samsung Galaxy 21 Plus prima en de telefoon behoudt zijn eigen vorm, waardoor het gebruik ervan praktisch blijft. Welk telefoonhoesje kies jij voor je Samsung Galaxy S21?

Over de auteur

Scroll naar boven