Skip to content Skip to footer

Samsung Galaxy S22 kopen: kies het juiste model

Naar verwachting wordt de nieuwste telefoon uit de Samsung-Galaxy-reeks in februari aangekondigd. Lang hoef je gelukkig niet te wachten om het allerlaatste model in huis te halen: volgens geruchten kan je binnen twee weken na de release de Samsung Galaxy S22 kopen. Net als met de huidige S21-serie kan je kiezen voor een S22, S22 Plus of de S22 Ultra. In dit artikel geven wij je dé drie tips om je te helpen bij die keuze. Zo ren je met een goed gevoel naar de winkel om jezelf te verwennen met deze fijne smartphone. 

Denk goed na

Stel, je bent ongeduldig en wilt onwijs graag de Samsung Galaxy S22 kopen. Wij kunnen ons dit heel goed voorstellen! Het is echter belangrijk dat je je van tevoren – zoals nu! – afvraagt waar je rekening mee wilt houden of waar je op moet letten bij de aankoop van jouw gloednieuwe telefoon. Hieronder bespreken wij onze drie tips met je.

Het formaat

De grootte doet er zeker toe. En toch wordt er niet vaak nagedacht over de persoonlijke situatie. Men kiest voor een groter of goedkoper model op basis van prijs of kleine verschillen. Maar belangrijker is of de telefoon lekker in de hand ligt en of deze goed in je jas- en/of broekzak past? Of is dit voor jou minder relevant omdat je een grote handtas hebt of een telefoontasje om je schouder draagt? Maak op basis hiervan een eerste overweging. Misschien is de standaard S22 tóch beter geschikt voor jou of pak lekker de Ultra omdat je grote handen hebt of een diepe jaszak.

De camera’s 

Een van de populairste afwegingen bij de keuze voor een bepaald model: de camera’s. Vaak nét wat uitgebreider bij het duurdere model, zoals de Plus of Ultra. Ook hiervoor geldt: sta stil bij je persoonlijke situatie en hoe jouw leven eruit ziet. Als je veel met fotografie bezig bent zijn de Plus, en sowieso de Ultra, een uitkomst. Ook als je bijvoorbeeld veel op reis bent en niet meerdere losse apparaten mee wilt slepen is dit een ideale optie. Als je alleen zo nu en dan je huisdieren of (klein)kinderen fotografeert om ze op social media te plaatsen, zit je natuurlijk in een ander schuitje.

Zowel van de goedkopere als de duurste Samsung-modellen zijn de camera’s echt meer dan uitstekend. Fout gaan is onmogelijk!

Opslag 

Een Samsung Galaxy S22 kopen doe je niet zonder de opslag in ogenschouw te nemen. Net als bij de camera’s vraag je jezelf af hoe vaak je je smartphone oppakt om foto’s en video’s te maken. We weten nog niet alle details over de nieuwste Galaxy-serie maar het ziet er volgens de laatste berichten wederom goed uit. 

De geruchten hebben het over een maximale opslag van 512 Gigabyte voor de S22 en de S22 Plus met een upgrade naar 1 Terabyte voor de Ultra. Dit betekent dat je met alle drie de modellen echt maanden vooruit kan zonder één keer je telefoon te hoeven legen. Dus tenzij je de eerdere vraag beantwoordt met een extreem hoge hoeveelheid hoef je je weinig zorgen te maken over het verschil tussen het duurste model en de twee voordeliger geprijsde versies. Als je budget het toelaat is de Ultra eventueel een goed idee voor kopers die wat luier zijn wat betreft het opschonen, ;). 

Vergeet niet!

Het belangrijkste bij de aanschaf van een nieuwe telefoon: jíj moet er gelukkig van worden! Dus wil jij de duurste Samsung Galaxy S22 hebben gewoon, omdat het kan en heb je de centjes? Geniet er vooral lekker van!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.