SamenGezond-app: wat verandert in 2023?

SamenGezond, het gezondheidsplatform van zorgverzekeraar Menzis, ondergaat een drastische metamorfose. Net zoals de zorgpremies en -pakketten verandert er veel. Het grootste verschil ten opzichte van de afgelopen jaren: er valt niet meer te sparen voor (gratis of goedkopere) producten. Wat is er aan de hand? Wij hebben een korte, duidelijke samenvatting voor je.

Meerdere malen hebben wij artikelen geschreven over de SamenGezond-app. Grotendeels gingen deze over de problemen waar gebruikers tegenaan liepen en de oplossingen die wij ervoor hadden. Nu verandert er echt een hele hoop. Wij zijn overigens niet gelinkt aan SamenGezond op welke manier dan ook.

Weg met de gratis & goedkopere producten

Wat verdwijnt er allemaal in SamenGezond?

SamenGezond webshop

Voorheen spaarde je voor (soms gratis) producten en vouchers voor o.a. de bioscoop door gezonde activiteiten te ondernemen: fietsen, hardlopen, wandelen en meer. Helaas houdt dat op. Tot het nieuwe jaar kun je overigens nog wel je punten inwisselen dus maak hier gebruik van als je zulke korting nog goed kan gebruiken!

De hele webshop verdwijnt per januari 2023. Dit geldt ook voor je opgebouwde punten.

Uitzondering: de brillenvoucher

Waarschijnlijk tot opluchting van velen is een uitzondering gemaakt voor de brillenvoucher, een geliefd artikel. Hiermee heb je recht op korting op een bril bij Pearle (Studio) of EyeWish. Je krijgt dan €25 korting bij besteding van €100 tot €250. Besteed je meer? Dan krijg je €50 korting bij een aankoop van €250 tot €500 of €75 bij een bedrag van €500 of meer. Altijd mooi meegenomen, dus we zijn blij dat deze blijft bestaan! Hoe dit er precies uit gaat zien zonder puntensysteem weten we nog niet. We houden dit voor je in de gaten. Overigens is deze voucher enkel beschikbaar voor verzekerden van Menzis, Anderzorg en Hema.

Nieuw uitgangspunt

Het idee van het aankomende SamenGezond 2023 is “Van sparen naar winnen”. De motivatie voor een gezonder leven moet niet komen vanuit de prikkel om een bepaalde korting bij elkaar te sprokkelen. De stimulans moet vanuit jezelf komen: ga stapje bij stapje voorbij je gezondheidsdoelen. Dit kan afvallen zijn, maar ook meer bewegen, beter eten of een fijnere mentale gezondheid. Toch kan je straks bepaalde dingen of zaken winnen.

Het weekdoel blijft maar de problemen met de stappenteller & gps ook?

SamenGezond behoudt het Weekdoel en gaat hier nog meer mee doen. Er komen wekelijks 2 tot 4 doelen in de app voorbij. Twee Weekdoelen die sowieso terugkomen: Beweegdoel en Stappendoel. Het laatste spreekt voor zich: SamenGezond stelt een bepaald aantal stappen als doel, daagt je uit dit in een week te behalen en houdt voor jou de stappen bij. In het verleden heeft dit automatisch bijhouden in de app niet altijd goed gewerkt. Dit hing vaak samen met de gps-functie. Hier waren namelijk regelmatig problemen mee. Met het Beweegdoel maakt SamenGezond een uitdaging aan, passend bij jouw situatie: een bepaald aantal minuten per week bewegen door te wandelen, fietsen of te hardlopen. Ook hier komt de gps-functie om de hoek kijken.

Mochten er problemen zijn met deze functie(s), dan verschijnt hier op onze website uiteraard een artikel over. Je kan ons ook een berichtje sturen en dan helpen we je zo snel mogelijk.

Tips & coaching zijn ook blijvertjes

SamenGezond tips, uitdagingen en online coaching en consulten verdwijnen niet. Je kunt hier dus gebruik van blijven maken of juist ermee beginnen. Wij verwachten dat hier steeds meer de focus op komt te liggen. Er is de laatste één à twee jaren ook meer aandacht voor mentale gezondheid, zoals burn-outs en stress. Een verstandige zet als je het ons vraagt. Als je in de app tegen technische obstakels aanloopt bij bovenstaande zaken, neem dan contact met ons op. We kijken dan wat we voor je kunnen betekenen.

Loterijen: winnen in plaats van sparen

De nieuwe versie van SamenGezond biedt loterijen. Je kunt dus iets winnen! Maar verder heeft het leefstijlplatform hier nog weinig over vrijgegeven. Kun je producten winnen? Kortingen? We weten het nog niet. Tot januari kun je je huidige punten nog wel inzetten voor hun Nieuwjaarsloterij.

Meer, en nieuwe, problemen? Wij zitten erbovenop

Omdat alles nieuw is, verwachten we stiekem wel wat kinderziektes en problemen. Wij houden dit voor je in de gaten en helpen je uit de brand als er dingen misgaan. We schrijven op onze site dan een online artikel met uitleg en oplossingen. Momenteel zijn we vooral benieuwd of gps goed werkt, aangezien Menzis nog weinig heeft prijsgegeven over de komende versie van de gezondheids-app. Nu al problemen of mis je iets? Stuur ons een mailtje.

Over de auteur

Scroll naar boven