Skip to content Skip to footer

Online werken; dé must haves (naast koffie)

Online werken is de normaalste zaak van de wereld. De banen waarbij je niet meer gebruikmaakt van het internet zijn dun gezaaid. Sommige mensen zoeken af en toe iets op, en anderen slijten hele dagen achter de pc. Dit is nog eens in een stroomversnelling gekomen door het feit dat we opeens thuis moesten werken. Vele mensen hebben deze gelegenheid ook aangegrepen om hun baan in vaste loondienst op te zeggen en voor het ondernemerschap te gaan. Als ZZP’er starten was nog nooit zo eenvoudig en het geeft veel vrijheid om online je eigen bedrijf te runnen. Maar welke zaken heb je hier echt voor nodig? Lees snel verder.

Het ene internet is het andere niet

Het zal je misschien verbazen, maar er zit echt verschil in de kwaliteit van verschillende internetaanbieders. De één is zoveel sneller dan de andere. Wanneer je de hele dag afhankelijk hiervan bent is het aan te raden hier ook echt in te investeren en te gaan voor kwaliteit. Wanneer je dit doet, dan gaat je werkplezier direct omhoog. Kies dan ook voor zakelijk internet wanneer jij online actief bent. De upload-snelheden zijn hier veel hoger en ook de verbinding is beter. Iets wat je uiteindelijk veel gaat opleveren, niet alleen in tijdsbesparing, maar ook zul je minder frustratie hebben. Dat de prijzen hiervoor hoog zijn? Dat valt reuze mee, zeker wanneer je gaat voor een scherpe deal zal je je verbazen over de kosten.

A-merk

Natuurlijk kun je voor een goedkope telefoon gaan, maar liever ga je voor een telefoon van een A-merk, maar dan een oudere versie. Het is namelijk aan te raden te gaan voor een telefoon met een goed besturingssysteem. Dit systeem is namelijk de basis van alle apps die je kunt downloaden. Wanneer jij online actief bent, dan zul je de bekende apps om te vergaderen zeker nodig hebben. Wanneer je besturingssysteem deze niet ondersteunt, kun je simpelweg niet of niet goed deelnemen. Dit komt alles behalve professioneel over. Daarnaast is het aan te raden om te kiezen voor één systeem en niet voor meerdere. Als je kiest voor één systeem, dan zul je zien dat apparaten automatisch synchroniseren. Daarmee kun je bijvoorbeeld altijd bij je agenda, ongeacht of je op je laptop of telefoon actief bent.

Kortom, zorg wanneer jij online actief bent als ondernemer dat je zowel je hard- als software op orde hebt. Een goede online verbinding is de basis, alle vertraging die je daarbij ondervindt, is ruis op je werkdag. Ook hardware is belangrijk. Kies hierbij liever voor een oudere versie van een gerenommeerd merk dan voor het nieuwste van het nieuwste van een onbekend merk. Het gaat namelijk om het besturingssysteem en of deze de meeste zakelijke apps ondersteunt. En doe de bijbehorende updates! Online werken is heel eenvoudig te starten, maar ook dat vraagt wel om enkele investeringen aan het begin. 

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.