Skip to content Skip to footer

Programma’s voor het bewerken van een PDF

Wat is het beste programma om PDF-bestanden te openen en te bewerken? PDF is een ideaal documentformaat geworden voor elektronische verspreiding van informatie. Soms moet je nog je handtekening toevoegen aan een PDF of een aantal gegevens invullen. In dit artikel hebben we de beste PDF-editors verzameld die je kunt downloaden.

Adobe Acrobat

Adobe Acrobat is een bekende PDF-editor. Er is veel mogelijk binnen dit programma. Adobe Acrobat wordt geleverd met veel bewerkingsfuncties. Je kunt teksten bewerken, afbeeldingen toevoegen, formulieren invullen en uw PDF-bestand converteren naar andere formaten. Je kunt ook PDF’s snel voorzien van aantekeningen. De software converteerd en slaat gescande documenten op als PDF. Adobe Acrobat biedt de optie om meerdere documenten, spreadsheets en webpagina’s samen te voegen tot één bestand. Ook biedt Adobe een cloudopslag aan om toegang te krijgen tot al je bestanden. Je kunt wachtwoorden instellen om je documenten te beschermen en je kunt privégegevens verwijderen. Voor Adobe Acrobat moet je betalen, maar je kunt wel een proefversie van 7 dagen downloaden. Er zijn twee lidmaatschappen beschikbaar.

Microsoft Word

Met de meest recente versies van Word is het mogelijk om PDF-bestanden te openen, bewerken en op te slaan als PDF of zelfs als Word-bestand. In Word wordt er een kopie van de PDF gemaakt en naar een Word-document geconverteerd. Het is een eenvoudige tool, alhoewel de opmaakt uiteindelijk niet altijd precies overeenkomt met hoe de PDF er eerst uitzag. Tóch blijft het een uitstekend alternatief als je snel een paar textuele wijzigingen moet aanbrengen in het bestand.

Lees: Een website, je online identiteit

ApowerPDF

ApowerPDF is een krachtige PDF-editor met een gebruiksvriendelijke interface. Dit programma biedt verschillende bewerkingsopties aan. Hiermee kan je eenvoudig teksten en afbeeldingen wijzigen. Je kunt een watermerk toevoegen, bijwerken of verwijderen uit het bestand. Het eindresultaat na je bewerking ziet er hetzelfde uit als het origineel bestand. ApowerPDF biedt ook de mogelijkheid om de pagina’s van het bestand te beheren. Zo kun je pagina’s splitsen, verwijderen of toevoegen. Ook het paginaontwerp kan aangepast worden. Denk aan het veranderen van kopteksten, voetteksten, achtergronden en bijvoorbeeld de grootte van lettertypen. 

Er zijn ook geavanceerde bewerkingsopties aanwezig. Je kunt ervoor zorgen dat je bestanden beschermd worden door middel van wachtwoordversleuteling. Een wachtwoord is dan vereist bij het openen of wijzigen van een bestand. Je kunt markeringen toevoegen en zinnen in de tekst onderstrepen of notities toevoegen aan het bestand. Handtekening toevoegen aan het document is mogelijk. Wil je het PDF-bestand omzetten naar een ander soort document? Dat wordt binnen ApowerPdf ook ondersteund. APowerPDF heeft verschillende licentie mogelijkheden. Je kunt zelf kiezen welke nuttig voor jou kan zijn.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.