Skip to content Skip to footer

Een website, je online identiteit

De meeste ondernemers zijn tegenwoordig doordrongen van het feit dat een website onmisbaar is. Hoe groot of klein je onderneming ook is, heb je geen website, dan kan je de concurrentie nauwelijks het hoofd bieden. Maar waarom is een website eigenlijk zo belangrijk?

Een website dient als visitekaartje van je bedrijf, als bron van informatie voor (toekomstige) klanten en het geeft de mogelijkheid snel en eenvoudig contact te zoeken of vragen te stellen. Het is de online identiteit van je bedrijf in een wereld waarin negentig procent van de bevolking toegang heeft tot internet. Wie geen website heeft, staat met twee benen in het verleden.

Informatiepunt

Een website waar veel informatie op staat wordt door de bezoekers gezien als betrouwbaarder dan een site waar alleen wat contactgegevens op staan. Laat dus zien waar je voor staat, onderleg je missie en visie en geef informatie over de dienstverlening of producten. Ook heb je op een website de mogelijkheid foto’s en filmpjes te tonen, een portfolio te plaatsen en kan je doorverwijzen naar andere pagina’s op de website met relevante onderwerpen. Hoe langer je een bezoeker op je website kan houden, des te groter de kans dat je bezoeker ook werkelijk een klant wordt.

Vraagbaak

Met een website ben je de klok rond bereikbaar. Ook buiten kantooruren kunnen bezoekers informatie opzoeken, een boeking plaatsen of een vraag stellen. Des te beter je bereikbaar bent, des te sneller een klant voor jou kiest.

Vangnet

Een website is een net om nieuwe klanten binnen te halen. Als je goed online vindbaar bent (dus zoekmachine geoptimaliseerd) creëer je veel verkeer op je website. Hoe meer mensen je op je website krijgt, des te beter je gevonden wordt. En als je website goed gevonden wordt, krijg je meer bezoekers op je website. Op deze manier versterkt het één het ander. Als je dit combineert met sterke en overtuigende content haal je sneller en eenvoudiger nieuwe klanten binnen.

Grafieken en statistieken

Resultaten van een website zijn meetbaar. Op de achtergrond van een website wordt bijgehouden hoeveel mensen de website bezocht hebben, via welke apparaten en met welke browsers, hoe lang ze op de website zijn gebleven, bij welke pagina ze de site hebben verlaten en hoeveel procent van de bezoekers een offerte heeft aangevraagd. Allemaal aantallen die van belang zijn bij het leren kennen van je bezoekers, zodat je je nog beter kan richten op de doelgroep door je communicatie en website te optimaliseren.

Een website is de online identiteit van je bedrijf. Kies daarom voor een webdesigner die de tijd voor je neemt, naar je wensen luistert en deze kan omzetten naar een website die past bij wat je als onderneming én als mens wilt uitstralen.

Een website is dus meer dan een paar mooie plaatjes, wat flitsende kleuren en een beetje tekst. Het is een samenspel van een goede hosting, een fraai webdesign en sterke en geoptimaliseerde content. Als je binnen drie uur een website in elkaar hebt gezet en online krijgt, kan je er niet op rekenen dat Google je ergens onder aan in de ranking laat bungelen. Áls je al in de ranking terecht komt. Een website bouwen vraagt tijd, aandacht en ervaring. Bij Buro Renkema bezitten we alle drie.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.