Skip to content Skip to footer

Posities verhogen in Google met linkbuilding uitbesteden

Heb jij onlangs een webshop of website laten maken? Dan is de volgende stap het generen van meer bezoekers. Als je investeert in een nieuwe webshop is de aanname van veel ondernemers dat de conversies hierna binnen stromen, helaas is dit niet hoe dit in de realiteit echt gaat. 

Zonder een effectieve online marketing strategie zal jouw website niet of nauwelijks vindbaar zijn voor jouw doelgroep. Een online marketing strategie draagt namelijk bij aan zoveel mogelijk relevant verkeer trekken naar jouw website. Dit kan door middel van verschillende kanalen. Denk aan socialmedia-advertising campagnes, Google AdWords campagnes, E-mail marketing en tenslotte search engine optimization, oftewel SEO. Met dit laatste kanaal doelen we op organische posities in een zoekmachine zoals Google. Hoge organische posities behaal je door middel van linkbuilding, een essentieel onderdeel van SEO.  In deze blog behandelen we alles over linkbuilding en waarom linkbuilding uitbesteden vaak een betere strategie is dan om het zelf te doen.  

Wat houdt linkbuilding precies in? 

Voordat we beginnen bij het proces over linkbuilding uitbesteden, is het belangrijk eerst de definitie verder toe te lichten. Het proces van linkbuilding is het genereren en verkrijgen van kwalitatieve backlinks die vervolgens door verwijzen naar jouw eigen website.  

De websites die hiervoor gebruikt worden bestaan uit interessante nieuws- of blogpagina’s die relevante lezers trekken. Op deze blogpagina’s wordt door middel van een externe link doorverwezen naar jouw website. Hoe relevanter deze website is die met een link in de blog doorverwijst naar die van jou, hoe groter de kans dat Google jouw website beloont met een hoge domein autoriteit. Domein autoriteit heeft dan weer invloed op jouw zoekposities. 

Waarom linkbuilding uitbesteden? 

Een bijkomend voordeel van linkbuilding uitbesteden in plaats van dit zelf uit te voeren is de hoeveelheid tijdsbesparing. Het proces linkbuilding en het verkrijgen van links is een tijdrovend proces. Je bent afhankelijk van een aantal factoren wanneer je zelf linkbuilding wilt gaan toepassen voor jouw website. Een netwerk om kwalitatieve links gerelateerd aan jouw branche te vinden is een goede eerste stap van linkbuilding. Het vinden van dit netwerk of de juiste websites is een tijdrovend proces, dat vaak door ondernemers wordt uitbesteed bij freelancers of online-marketingbureaus. 

Wat levert linkbuilding mij op? 

Wat linkbuilding oplevert voor jouw organisatie is sterk afhankelijk van het type verkeer dat op jouw website binnenkomt. Hoe hoger de posities in Google en hoe commerciëler het gekozen zoekwoord, hoe groter de kans dat jouw bezoekers een koopintentie hebben en dus een aankoop doen of offerte aanvragen. 

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.