Skip to content Skip to footer

Onze review van Icecream Video Converter

Ben je vaak online te vinden en doe je veel op je laptop, computer of ander apparaat? Dan heb je vást wel eens het probleem gehad dat je favoriete film hierop niet wordt afgespeeld. Dit kan meerdere oorzaken hebben, zoals een beschadigd bestand of een conflict tussen je apparaat en het videoformaat. Op een computer kan je dan bijvoorbeeld wel .mkv-bestanden openen maar op je smartphone krijg je een foutmelding. Je kunt dan gebruikmaken van Icecream Video Converter om formaten om te zetten. We reviewen deze converter in dit artikel.

Waar kan je een video-converter voor gebruiken?

Naast bovenstaande is zo’n gratis video-converter te gebruiken als de videobestandsgrootte erg groot is vanwege de lengte of de hoge kwaliteit. Dat maakt het namelijk moeilijk om deze video’s naar je vrienden te sturen of te uploaden naar je socials.

We gaan nu wat dieper in op de details.

Belangrijkste functies van Icecream Video Converter

Dit is de 1 bij het artikel: onze review van icecream video converter.

Icecream Video Converter is een eenvoudig desktopprogramma dat op je pc of laptop wordt geïnstalleerd. Ook is het lichtgewicht. Dit betekent dat het weinig ruimte op je harde schijf inneemt. Daarnaast is het compatibel met alle nieuwste Windows OS-versies, zodat je de software zelfs op laptops met een laag vermogen kunt gebruiken.

De functionaliteit van dit programma valt ons op door de grote set tools en flexibele instellingen. Zo kunnen gebruikers de uiteindelijke videoresolutie aanpassen van SD 420P (1280×420 px) tot zeer hoge resolutie 4K (3840×2160 px). Zo’n breed scala aan uitvoerinstellingen biedt de geweldige kans om de filmclip aan te passen voor specifieke doeleinden. Denk hierbij aan bepaalde aanpassingen voor een specifiek social netwerk waar beperkingen zijn wat betreft kwaliteit en (data)volume.

Dit is de 2 bij het artikel: onze review van icecream video converter.

Icecream Video Converter kan samenwerken met allerlei populaire en veelgebruikte videodiensten: AVI, MP4, MKV, 3GP, WMV, MOV, M4V, MPG, M2TS, MTS en meer. Als je twijfelt over het exacte formaat en de beeldresolutie zijn er geïnstalleerde pre-sets die je helpen bij het kiezen van de juiste parameters passend bij jouw apparaat: Android, iPhone, iPad, etc. Je kunt zelfs nog converteren naar MP3!

Als je eenmaal aan de slag gaat met omzetten, kun je meerdere bestanden in een wachtrij plaatsen. Bovendien worden alle eerder verwerkte gegevens in een archief geplaatst: je kunt er dus altijd weer bij in de sectie ‘Geschiedenis’. Wil je geluid uit de oorspronkelijke video halen? Geen probleem. Ook dit is mogelijk.

Bewerk je video vóór het omzetten

Dit is de 3 bij het artikel: onze review van icecream video converter.

Je bestand ‘trimmen’ is iets wat eigenlijk altijd wordt gedaan in video’s: onnodige stukken verwijderen, stukjes met fouten eruit halen etc. Vaak wordt ook het directe begin en einde van de video eruit gesloopt (bijvoorbeeld het aanzetten van een presentatie) of als iemand te laat binnenkomt maar de opname van bijvoorbeeld een webinar al is gestart). Dit soort momenten kun je eenvoudig verwijderen door de video bij te snijden. Zo verklein je alvast enig formaat en heb je direct een goede video.

Ondertiteling toevoegen

Uiteraard wordt dit het meeste gebruikt bij buitenlandse films. In het Icecream-programma download je gewoon de juiste ondertiteling en voeg je ze toe. Klaar!

Watermerk of tekst toevoegen

De Icecream Video Converter is ook een plus voor onder andere reisbloggers, vloggers of life-hackers. Als je hieronder valt wil je waarschijnlijk wel je auteursrecht beschermen. Met het programma voeg je makkelijk een afbeelding, label of tekst toe. Simpel! Het aanpassen van de grootte, transparantie, de hoek en het eventuele lettertype is mogelijk en makkelijk. Zo maak je het bestand wat diverser en duidelijker voor je publiek.

Omzetting voltooien

Icecream video converter

Ben je klaar met de conversie? Mooi! Je kunt in dit programma vooraf enkele acties instellen die na de omzetting worden uitgevoerd. Zo kan je ervoor kiezen om je apparaat, zoals een pc of laptop, automatisch uit te laten schakelen of in slaapstand te zetten. Dit is handig omdat je dan weg kan bij je laptop terwijl de software zijn ding doet. Je weet dan zeker dat je laptop wordt uitgezet zodra alles klaar is. Ook top als je het programma ‘s nachts laat draaien. Dit bespaart energie en is veilig.

Voordelen van Icecream Video Converter

  • Hoge laadsnelheid en werking van app dankzij het gebruik van optimale conversie-algoritmes
  • Gebruiksvriendelijke interface in meerdere talen: lage tot geen leercurve
  • Uitgebreide functies en flexibele instellingen zorgen voor een universeel programma waarmee je met video in bijna elk formaat kan werken
  • Aanvullende tools die helpen bij het creëren van unieke inhoud die sociale netwerken en entertainment-portalen waarderen
  • Gratis distributie zorgt ervoor dat je de software kan gebruiken zonder verborgen functies en vervelende advertenties
  • Veelzijdigheid! Het programma is onmisbaar voor een breed scala aan gebruikers: studenten, bloggers, docenten, ontwerpers, etc.

Samenvatting

Icecream Video Converter is ontworpen voor dagelijks gebruik, heeft een aanzienlijke functionaliteit en is geschikt als oplossing voor een verscheidenheid aan taken. Het is een universele tool die je op je pc zou moeten hebben, omdat andere software met dezelfde mogelijkheden gelicenseerd is of beperktere tools. Neem een bezoekje aan de site, download en probeer de nieuwste versie van de video-omzetter!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.