Skip to content Skip to footer

Malwarebytes gratis – scan regelmatig je pc op malware

Malware is kwaadwillende software die niet alleen je privacy in gevaar kan brengen, maar die ook je computer onnodig vertraagt. Het feit dat je een virusscanner gebruikt wil nog niet zeggen dat er geen malware op je systeem staat. Malwarebytes gratis kan je hierbij hulp bieden. Er zijn namelijk vele soorten malware (adware, spyware, virussen en wormen) die niet door ieder viruspakket worden opgemerkt. Een ‘second opinion’ met een malwarescanner kan dus zeker geen kwaad.

Wat is malware?

Malware is software wat op je pc wordt geïnstalleerd zonder dat je het in de gaten hebt. Alleen de maker van de software heeft hier profijt van. De kwaadwillige software kan bijvoorbeeld gevoelige informatie verzamelen, toegang krijgen tot bestanden, versleutelen of verwijderen van files, basisfuncties van je computer wijzigen en ga zo maar door. Malware wil je niet op je computer hebben en daarom is het belangrijk om dit regelmatig te controleren.

Malwarebytes gratis installeren

Een ideale malware scanner is Malwarebytes. Deze gratis scanner kun je eenvoudig naast je huidige virusscanner draaien. De kortgeleden vernieuwde versie is uitgebreid en heeft een hoog detectieniveau. Laat het programma een keer per week een volledige scan doen. Zo scherp je de gratis beveiliging van je computer behoorlijk aan.

  • Ga naar de site van malwarebytes.org en klik op ‘Free download’.
  • Sla het bestand op en voer het uit.
  • Kies waar je Malwarebytes gratis gaat installeren. In ons geval kiezen we voor Personal computer en daarna Installeren.
Programma installeren op personal computer of werk pc
  • Na de installatie kies je voor Aan de slag.
Aan de slag met gratis malwarescanner
  • Kies onderaan voor Maybe later om de gratis versie te gebruiken.
De gratis versie van malwarebytes selecteren
  • Klik op Gebruik Malwarebytes Free.
Malwarebytes free gebruiken
  • Vul geen e-mailadres in en druk op Open Malwarebytes Gratis.
Scanner starten
  • Door op Scannen te drukken wordt je computer gecontroleerd op malware.
Malwarebytes gratis scannen op malware

Met de gratis Malwarebytes scan je je computer op malware, maar er zijn veel meer soorten bedreigingen, die op je pc geïnstalleerd kunnen worden, zoals ransomware bijvoorbeeld. Malwarebytes heeft ook een premium versie. De prijs voor een pc is 39,99 euro per jaar. Je krijgt dan geavanceerde malware bescherming. Alle bedreigingen worden dan verwijderd, zoals wormen, valse beveiligingssoftware, dialers, Trojaanse paarden, spyware, exploits, bots en ga zo maar door.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.