Skip to content Skip to footer

Een zakelijke website beginnen: de checklist

Als ondernemer is het belangrijk om een goede website of webshop te hebben. In deze digitale wereld kan het een doodsteek zijn voor een onderneming om geen goede website te hebben. De reden is dat potentiële klanten hun vragen eerst via een zoekmachine zoeken. Het is aan de ondernemer om ervoor te zorgen dat zijn of haar bedrijf als antwoord verschijnt op deze vraag. Hierdoor word je als onderneming namelijk door veel meer potentiële klanten gevonden.

95% van de zzp’ers in Nederland geeft aan een zakelijke website te hebben, je kunt in deze tijd dus eigenlijk niet meer achterblijven. Maar hoe maak je nu zelf een website voor jouw bedrijf?

Een zakelijke website beginnen

Een eerste punt dat je aan zult moeten slaan wanneer je een zakelijke website wilt beginnen is een domeinnaam kopen. Een goede domeinnaam kan je namelijk al een enorme voorsprong geven op overige concurrentie. Het is belangrijk om een domeinnaam te vinden die aansluit op jouw markt. Ben je een schilder? Noem je website dan niet exact naar je bedrijfsnaam, maar check even of er meer omschrijvende domeinen beschikbaar zijn, zoals schilder inhuren of iets dergelijks. Dit zorgt er namelijk voor dat je website al voor die zoekterm kan kwalificeren zonder dat er al veel op de website staat.

Wil je een sterk merk opbouwen? Dan kun je wel er wel voor kiezen om een merkgerelateerde domeinnaam te kiezen. Het merk zal in dit geval voor bezoekers moeten zorgen. Uiteraard moet dit domein wel vrij zijn.

Managed services voor je website

Het in de lucht houden van een website en bijbehorende e-mailadres kun je uitbesteden aan een hostingbedrijf. Zij zorgen er namelijk voor dat de managed services op een goede manier worden onderhouden. Hierdoor zal je website bijna nooit ineens offline zijn en zal je email ook altijd werken.

De inhoud van je website

De inhoud van je website is ook enorm belangrijk. Nog veel belangrijker dan de domeinnaam. Goede inhoud is namelijk van belang voor de indexering van zoekmachines. Heb je geen passende of goede kwaliteit content? Dan is de kans groot dat een zoekmachine als Google je website niet hoog zal laten scoren. Het is dan ook belangrijk dat je teksten en overige content op een goede manier geschreven worden. Hierbij is het een goed idee om te kijken naar de verscheidene mogelijkheden die je hiervoor hebt. Vaak kun je dergelijke diensten namelijk uitbesteden aan een online marketing bureau.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.