Malware in Chrome? Controleer met deze tool

Google heeft speciaal voor haar eigen browser Chrome een speciale software removal tool ontwikkeld. Hiermee kun je in een handomdraai ongewenste extensies, reclamebalken en andere vormen van malware die zich in Chrome hebben genesteld, verwijderen. Ook wanneer je vertrouwde startpagina in Chrome is gekaapt, kun je dit snel weer herstellen. Heb je problemen met Chrome? Probeer het dan eens uit.

Chrome software removal tool Downloaden

Deze gratis tool is alleen beschikbaar voor de Windows versie van Chrome.Het is zeer makkelijk in gebruik en kan gewoon als standalone scanner naast je bestaande virusscanner gebruikt worden.

  • Download de tool hier
  • Dubbelklik op het gedownloade bestand
  • Het programma start direct met scannen en wanneer het ongewenste software vindt, kun je het met behulp van het programma eenvoudig verwijderen.

Indien het programma schadelijke software aantreft, dan zal het de naam van deze programma's niet weergeven. De Removal tool toont alleen hoeveel schadelijke programma's er zijn gevonden. Dit is een bewuste keuze van Google. Men wil er voor waken dat aanvallers hun software weer gaan aanpassen zodat deze niet meer gedetecteerd kan worden door de removal tool.

Wil je controleren of je malware hebt op je hele computer bekijk dan: Malware verwijderen.

Deel dit artikel:


Ook interessant