SoftwareAntivirus & beveiligingHoe kan ik malware herkennen?

Hoe kan ik malware herkennen?

Bijna iedereen krijgt wel eens te maken met malware op de computer. Dit komt voornamelijk door het feit dat mensen onveilige bestanden openen of dat ze verkeerde websites bezoeken. Om te voorkomen dat je veel problemen ondervindt is malware herkennen ontzettend belangrijk. Door er op tijd bij te zijn en door gebruik te maken van een programma als malware Windows Defender weet je zeker dat je zo snel mogelijk van de malware problemen af kunt zijn. Aangezien nog lang niet iedereen bekend is met malware herkennen en met malware in het algemeen hebben we besloten om de belangrijkste informatie in dit artikel voor je op een rijtje te zetten.

Hoe weet je of je last hebt van malware?

Malware herkennen is in veel gevallen niet zo eenvoudig als je zou denken. Een goed programma kan het malware herkennen een stuk makkelijker maken. Door middel van een programma zoals bijvoorbeeld malware Windows Defender zal je computer gescand worden. Tijdens deze scan wordt bekeken of er malware op de computer te vinden is. Is dit in inderdaad het geval dan is het programma van malware Windows Defender in staat om deze eenvoudige te verwijderen. In sommige gevallen is het echter ook mogelijk dat je zonder programma malware kunt herkennen. Wanneer jouw computer is voorzien van malware kan je last krijgen van de volgende problemen:

 • Je computer is een stuk trager dan eerder.
 • Je hebt vaak te maken met browser problemen en naar vage websites die geopend worden.
 • Je krijgt last van pop-ups die vaak zijn vergezeld met verzoeken om iets te kopen.
 • Je hebt last bij het afsluiten of opstarten van uw computer.
 • Je krijgt allerlei pop-up advertenties via je email binnen.

Hoe meer last je hebt van deze problemen, hoe groter de kans dat je computer is besmet met malware. Wij raden je dan ook echt aan om gebruik te maken van een programma als malware Windows Defender als je deze problemen ondervindt. Zoals we namelijk al hebben laten zien is de kans groot dat de problemen alleen maar erger worden als je er niets aan doet. Net als een normaal virus zal een malware virus zich namelijk ook vermenigvuldigen. Met malware Windows Defender zal je deze problemen voor eens en voor altijd kunnen verhelpen.

Hoe kun je een malwarescan doen in Windows Defender?

Windows 10 is de veiligste Windows 10 ooit wordt aangegeven door Microsoft. In het verleden was dit wel anders, maar tegenwoordig is de beveiliging goed geregeld in Windows. Windows Defender komt tegenwoordig goed uit de tests. Eigenlijk hoef je er niks aan te doen, want het programma en de bescherming start op het moment dat jij je pc aanzet. Wil je een extra scan doen neem dan onderstaande stappen.

 • Klink linksonder op de Startknop
 • Kies voor Instellingen (Tandwiel)
 • Open Bijwerken en beveiliging
 • Kies links voor Windows-beveiliging, vervolgens klik je op Windows-beveiliging openen.
 • Open Virus- en bedreigingsbeveiliging
 • Druk op Scanopties en kies voor Volledige scan.
Malware herkennen doet windows defender automatisch, maar je kunt ook handmatig scannen.
Volledige scan met Windows Defender

Ook malware verwijderen?

Dankzij de handige informatie zal je als het goed is een beter beeld hebben gekregen bij malware herkennen. Door snel in te grijpen en door de malware te verwijderen is het echt een stuk eenvoudiger om je gegevens veilig te houden. Een programma als malware Windows Defender stelt iedereen in staat om de malware binnen no time op te sporen en te verwijderen. Het programma draait op de achtergrond en als er wat wordt gevonden word je gewaarschuwd en kun je de malware meteen verwijderen. Meer te weten komen over het veilig houden van jouw computer? Blijf dan zeker even hangen op de site om de ander artikelen door te nemen. Er is namelijk nog veel meer te ontdekken!

Martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Populair deze week