Skip to content Skip to footer

Ontdek meer van Nederland met deze 3 wandelapps

Het coronavirus en de lockdowns hebben ervoor gezorgd dat we met z’n allen meer zijn gaan wandelen. Maar om het leuk te houden, is het een goed idee om niet alleen in je eigen buurt te blijven wandelen. Maar hoe weet je waar je goed kunt wandelen? En welke routes zijn er? We hebben de 3 leukste en beste wandelapps voor je verzameld, zodat je straks mooie wandelingen kunt maken.

Wandelen met Alltrails

De app Alltrails wordt als een van de beste wandelapps gezien. Er is een gratis en een betaalde versie van deze app. Met de gratis app kom je al een heel eind: je kunt de beoordelingen van wandelroutes bekijken en ook kun je jouw locaties bijhouden.

Wil je toch wat meer functies, dan raden we je aan om te kiezen voor de betaalde versie. Met de betaalde versie kun je onder andere kaarten downloaden en realtime bekijken hoe de omstandigheden van de wandelroutes zijn.

Download Wandelnetwerk Noord-Holland

Wil je meer van de provincie Noord-Holland ontdekken? Dan is de app Wandelnetwerk Noord-Holland iets voor jou! Met de app kun je kiezen voor diverse (langere) themaroutes, maar je kunt ook een startpunt uitzoeken. Als je aankomt op het startpunt, dan vind je de daar de wandelroute.

Kies voor Klompenpaden

Als je liever de provincie Utrecht en/of Gelderland wil ontdekken, dan is deze app een aanrader. Met behulp van deze app kun je over de mooiste klompenpaden wandelen. Het leuke aan wandelen over Klompenpaden, is dat je zoveel mogelijk over onverharde paden en boerenland loopt. Ook leer je direct meer over de cultuurhistorie van het landschap.

Extra tip: ga voor Geocaching

Heb je kinderen en wil je graag met hen wandelen? Of vind je het zelf leuk om actief bezig te zijn als je een wandeling maakt? Dan is Geocaching een echte aanrader! Met Geocaching speel je een avontuurlijk spel via GPS-coördinaten. Je kunt ervoor kiezen om aan het einde van je wandeling 1 schat te vinden of om onderweg naar meerdere schatten te zoeken. Het grootste voordeel: je bent een middag lekker actief bezig en het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een wandel-GPS of smartphone met GPS-app en natuurlijk je wandelschoenen.

Liever een wandelvakantie boeken?

Ben je enthousiast geworden, maar wil je deze zomer liever op wandelvakantie in Europa? Dat kan natuurlijk ook! Bekijk dan de mogelijkheden voor een last minute wandelvakantie. Twijfel je of de reis bij jou past? Vraag het gerust aan één van de gidsen, ze helpen je graag!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.