Skip to content Skip to footer

Je smartphone en Social Media

Bereikbaar zijn, iedere dag even Facebooken, scrollen op Instagram en het laatste nieuws lezen in de app. Met een moderne smartphone is bijna alles wat er op het internet staat binnen handbereik. Maar altijd bereikbaar zijn en à la minute op de hoogte blijven kan als je niet goed oplet wel veel geld gaan kosten. Een flinke belbundel, een uitgebreide datalimiet en een nieuwe telefoon. Als je je realiseert hoeveel je per maand uitgeeft aan je abonnement, dan schrik je misschien wel. Kan dat niet anders?

Bezuinigen op telefoonkosten

Het lijkt de meest gangbare optie: een abonnement met telefoon en relatief hoge abonnementskosten per maand. Het alternatief is een sim only-abonnement. Met een sim only-abonnement koop je alleen een sim-kaart in plaats van een volledige mobiel. Dat betekent dat je abonnementskosten waarschijnlijk lager zullen uitvallen, omdat de maandelijkse kosten voor je mobiel wegvallen. Hoe verminder je dan deze kosten? Vaak zijn nieuwe simlockvrije smartphones namelijk aan de prijzige kant. Het grote voordeel van een sim-kaart is dat je deze in iedere simlockvrije mobiel kan stoppen, dus ook in goedkopere alternatieven, zoals een van je oude mobieltjes, maar ook tweedehands of refurbished modellen. Onze tip van de dag? Bespaar op je abonnementskosten met een sim-only abonnement.

Een gepersonaliseerd abonnement

De keuzevrijheid van een sim only-abonnement is misschien wel het grootste voordeel. Als je bijvoorbeeld weinig belt en sms’t, maar veel internet gebruikt door mobiele games kan je daar je abonnement op samenstellen door bijvoorbeeld te kiezen voor onbeperkt data. Of misschien combineer je je sim only-abonnement wel met diensten als Netflix, Videoland of een Alles-in-1-pakket. Zo kan je bijvoorbeeld besparen in je mobiele kosten, maar tegelijkertijd genieten van razendsnel internet bij je thuis of een uitgebreide TV-bundel.

Als je een goede inschatting hebt van wat je maandelijks gebruikt aan belminuten en mobiele data, dan kan je daar heel precies een abonnement bij kiezen. Wat dat betreft zijn er verschillende adviezen. Ga je er iets onder zitten, dan bespaar je meer geld en kun je je limiet later altijd nog verhogen. Ga je erboven zitten, dan betaal je een hoger tarief en kun je je limiet tijdens de lopende contractperiode niet meer verlagen. Een voordelig sim only-abonnement kun je prima online vinden door veel te zoeken en te vergelijken. Natuurlijk kun je ook meteen naar de site van een grote provider gaan om daar je abonnement af te sluiten, maar het is beter om op zoek te gaan naar een aanbieding op een vergelijkingssite.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.