Skip to content Skip to footer

Eigen website? Zo kun je deze goed promoten

Beschik jij over een eigen website? Dan wil je er natuurlijk alles aan doen om hier zo veel mogelijk bereik mee te genereren. Jouw website heeft tenslotte vast een doel. Of dit nu is om een doelgroep te inspireren of om producten te verkopen: je hoopt met een website zo veel mogelijk mensen te bereiken. Maar hoe kun je een eigen website nu eigenlijk het beste promoten? Wij zetten wat handige tips op een rij in dit artikel, dus lees snel verder.

Offline promotie

Waar tegenwoordig veel online gebeurt, is het ook aan te raden om offline promotie niet te vergeten. Dit kan namelijk veel voordelen hebben voor jouw website. Bij offline promotie zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld visitekaartjes, posters, brochures of flyers. Via offline promotie kan het namelijk zomaar zo zijn dat er mond-tot-mondreclame plaatsvindt en dit kan veel voordelen bieden voor jouw website.

Bij offline promotie is het in ieder geval aan te raden om ervoor te kiezen om flyers in te zetten. Een flyer is namelijk een goed middel om jouw website en diensten te promoten. Vermeld op een flyer wie je bent, wat je doet en wat jouw missie is met de website. Uiteraard kun je er nog andere dingen op vermelden, maar zorg ervoor dat mensen door middel van een flyer een duidelijk beeld krijgen van het nut van jouw website. Ook is het natuurlijk belangrijk dat je mensen probeert over te halen om jouw website te bezoeken. Een flyer maken is voor het promoten van jouw website in ieder geval zeker een aanrader.

Sociale media

Naast offline promotie is natuurlijk ook online promotie tegenwoordig van groot belang. Online kun je namelijk veel mensen bereiken en dat is natuurlijk bevorderlijk als jij meer bezoekers op je website wilt hebben. Het is daarom aan te raden om gebruik te maken van social media. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kanalen als Facebook, Instagram, Twitter en TikTok. Met behulp van social media kun je gemakkelijk in contact komen met jouw doelgroep. Probeer daarom ook echt een uitgebreid

netwerk op te bouwen als je gebruik maakt van social media om jouw website te promoten.

Scoor hoog in Google

Wat enorm belangrijk is om meer bezoekers op jouw website te laten komen, is om hoog te scoren in Google. Echter is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan, maar wel enorm belangrijk. Google is namelijk niet zomaar de meest gebruikte zoekmachine ter wereld, heel veel mensen maken hier gebruik van. En daar moet jij met jouw website dus handig gebruik van gaan maken. Zorg ervoor dat jouw website geoptimaliseerd is aan de wensen van Google. Denk hierbij aan een website die mobielvriendelijk, SEO-proof en snel geladen is.

Maak gebruik van een nieuwsbrief

Wellicht heb je op jouw website gebruik gemaakt van een button waar mensen zich kunnen inschrijven voor de nieuwsbrief. Het inzetten van een nieuwsbrief is een belangrijk middel om jouw website op een goede manier te promoten. Met behulp van een nieuwsbrief kun je de abonnees regelmatig op de hoogte brengen van bijvoorbeeld ontwikkelingen van je website, aanbiedingen of gewoon over bepaalde actualiteiten die aansluiten bij jouw website. Door een nieuwsbrief in te zetten houd je de doelgroep warm, waardoor de kans groot is dat zij jouw website blijven bezoeken of zelfs overgaan tot een bepaalde conversie.

Bovenstaande tips kun je zeker gaan gebruiken als je jouw website graag zou willen promoten. Door jouw website op de juiste manieren te promoten, is de kans het grootst dat het een succes wordt.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.