Skip to content Skip to footer

Internet in jouw bedrijf? Kies voor zakelijk glasvezel, super snel!

Als ondernemer kun je tegenwoordig niet zonder snel en stabiel internet. Dat was altijd al zo, maar is nu nog meer het geval vanwege het vele op afstand werken. Vertraging in het videobellen of een storing net wanneer jij een belangrijke afstand hebt? Dat is wel het laatste waar jij op zit te wachten! En daarom gaan we vandaag met je kijken hoe jij jouw internet zo goed mogelijk kunt regelen.

Waarom glasvezel?

Glasvezel bestaat uit hele fijne strengen glas, samen vormen zij de glasvezelkabel. Via laserlicht wordt er informatie gestuurd door de kabels. Laserlicht kan heel erg snel aan – en uitgeschakeld worden en daarom is glasvezel zo super snel. Daardoor is het sneller dan internet via de kabel en dsl. Een ander voordeel is dat de snelheid van downloaden en uploaden hetzelfde is. Zo zien we bij internet via de kabel wel hoge snelheden (1 Gbit oftewel 1000 Mbit per seconde) voor het downloaden, maar niet voor het uploaden (meestal 50 Mbit per seconde). Ben je aan het videobellen? Dan wordt al die data via glasvezel super snel verstuurd, zodat jouw gesprekspartner geen vertraging ervaart. Zakelijk glasvezel is dus de beste optie voor jou als ondernemer.

Dit is de 1 bij het artikel: internet in jouw bedrijf? Kies voor zakelijk glasvezel, super snel!.
Tegenwoordig maken we vaak gebruik van videobellen en daarvoor is snel en stabiel internet een vereiste.

Het juiste abonnement kiezen

Je weet inmiddels dat zakelijk glasvezel de beste keuze is qua internet voor jouw onderneming. Maar welk abonnement kun je nu het beste kiezen? Vaak begint de keuze voor een internet abonnement bij de gewenste snelheid. Je kunt kiezen uit een allerlei snelheden, variërend van 50 Mb per seconde tot wel 10 Gb per seconde. Daarnaast zijn er verschillende in ondersteuning. Neem je genoegen met ondersteuning via de helpdesk op werkdagen gedurende kantoortijden of wil jij 24/7 ondersteuning via een monteur? En als laatste heb je nog de extra opties zoals DDos-bescherming. Dit zijn aanvallen van buitenaf die een hoog aantal verzoeken naar de server sturen met als doel de website en/of services die jij als ondernemer aanbiedt plat te leggen. DDos-bescherming herkent dit soort aanvallen en grijpt tijdig en vakkundig in. Vind je het lastig om een keuze te maken? Een goede aanbieder zal altijd aanbieden om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Vraag daarom altijd vrijblijvend advies aan.

De juiste netwerkoplossingen

Een internet abonnement is van essentieel belang voor het voortbestaan van jouw bedrijf, maar de kans is groot dat je ook belang hebt bij netwerkoplossingen. Je kunt hierbij denken aan zaken als point-to-point verbindingen, management software en cloud applicaties. Wil je bijvoorbeeld meerdere vestigingen en/of datacenters van jouw bedrijf aan elkaar koppelen? Dan is een MPLS-netwerkoplossing een goed idee. Ook daarbij heb je weer meerdere mogelijkheden, zoals MEC (Metro Ethernet Connect) voor grote volumes data, IP-PN (IP Private Network) voor kleine én grote netwerken of Datacenter Interconnect voor als je een point-to-point verbinding wil creëren tussen meerdere datacentra.

Dit is de 2 bij het artikel: internet in jouw bedrijf? Kies voor zakelijk glasvezel, super snel!.
Een vakkundig gegeven advies zorgt ervoor dat jij tevreden zult zijn met jouw keuze.

Zie je door de bomen het bos niet meer of word je overrompeld door alle afkortingen en technisch jargon? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Als ondernemer zorg jij dat jouw bedrijf het beste is in jouw specialisatie en dat doen goede aanbieders van netwerkoplossingen ook. Laat je vooral goed adviseren voor de beste oplossing op maat. Goede aanbieders hebben persoonlijk contact hoog in het vaandel staan en hebben al decennialang ervaring met het creëren van netwerkoplossingen voor bedrijven van ieder formaat. Zij zullen je helpen met het maken van de juiste keuzes zodat jij je kunt focussen op hetgeen waar jij goed in bent: het runnen van jouw bedrijf. We wensen je veel succes daarmee en hopen dat je gauw beschikt over snel en stabiel glasvezel internet en de netwerkoplossing die bij jouw bedrijf past!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.