Skip to content Skip to footer

Welke CMS hosting kies jij?

Ben jij ondernemer en wil je graag een webwinkel opzetten? Dan is het je vast opgevallen dat er een enorm aanbod is aan webwinkel software. De kans is groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En daarom gaan wij je vandaag helpen bij het kiezen van de juiste CMS hosting die het beste past bij jouw budget, wensen en eisen. We focussen in dit artikel op een van de snelst opkomende CMS en een van de meest populaire CMS.

Wat is een CMS precies?

CMS staat voor Content Management System oftewel een systeem (meestal een webapplicatie) die ervoor zorgt dat je de inhoud van jouw website kunt beheren zonder dat je daar veel technische kennis voor nodig hebt. De meeste grote bedrijven en vrijwel alle webshops maken gebruik van zo’n CMS. Het voordeel is dat je ‘platte tekst’ in kunt voeren en CMS zorgt ervoor dat je het op je website komt te staan in een vaste lay-out. Het is erg makkelijk om op die manier pagina’s te veranderen of toe te voegen. Daarnaast beschikken ze vaak over een inlog – en zoekmodule. Erg handig dus voor jouw webwinkel!

Dit is de 1 bij het artikel: welke cms hosting kies jij?.
Naast bovenstaande functionaliteiten heb je met een cms ook een hoop inzicht achter de schermen van jouw website.

Shopware Hosting

Shopware Hosting is een CMS dat de laatste tijd bezig is met een flinke opmars. Inmiddels heeft het meer dan 80.000 klanten en dat aantal groeit nog steeds iedere dag. Dat komt omdat Shopware relatief eenvoudig is in gebruik, zowel voor het opzetten van de shop als het onderhouden ervan. Met name voor B2C-ondernemingen is dit een geschikte keuze, omdat de functionaliteiten en extensies zich hier goed voor lenen. Het beschikt over een handig systeem om kortingen en dergelijke toe te passen op bepaalde producten. Daarnaast kun je ook een blog behouden in jouw webshop, waarmee je makkelijk kunt linken naar jouw producten. Bovendien zijn de kosten van Shopware relatief laag: het instapmodel is zelfs gratis. De Professional Edition kost momenteel €2495 en de prijs van de Enterprise Edition is op aanvraag. Al met al heb je dus veel redenen om te kiezen voor Shopware Hosting!

Magento Hosting

Het woord ‘Shopware’ dekt de lading aardig, maar wat is Magento nou eigenlijk? Magento is een open-source webwinkel platform en is op dit moment een van de meest populaire e-commerce platformen ter wereld. Het is een erg uitgebreid platform waarmee je makkelijk meerdere winkels tegelijk kunt beheren. Een belangrijk voordeel is dat het beschikt over tal van extensies die ook geschikt zijn voor B2B. Waar wel rekening gehouden mee dient te worden is de technische kennis die nodig is voor het gebruik maken van Magento. Bovendien kunnen de kosten hoog uitvallen, afhankelijk van het gekozen pakket. De open-source editie is weliswaar gratis, maar de Commerce editie (die veel handige functionaliteiten voor B2B bevat) betaal je al gauw meer dan €20.000 per jaar. Heb je een omzet van 1 miljoen euro of meer per jaar? Dan stijgt de prijs van je licentie.

Dit is de 2 bij het artikel: welke cms hosting kies jij?.
Is jouw omzet gestegen? Dan bestaat de kans dat de prijs die je voor jouw licentie betaalt, ook zal stijgen.

Conclusie

Beide systemen zijn uitstekend geschikt om een webwinkel mee te beheren, maar welke is nu het beste voor jouw onderneming? Wil je nu direct starten en ben je niet bereid om nu gelijk veel tijd en geld te investeren? En richt jij je op B2C? Dan is Shopware een uitstekende keuze. Beschik jij over technische kennis of heb je daarvoor een developer? En ben je bereid flink te investeren en richt jij je op B2B? Dan past Magento het beste bij jouw onderneming. We wensen je veel succes met jouw webwinkel!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.