Inlogscherm Windows 10 wijzigen

Ben je er ook een beetje flauw van dat je altijd dezelfde achtergrond ziet als je inlogt in Windows 10? Je krijgt altijd dezelfde achtergrond in beeld, omdat Microsoft gebruik maakt van een zogenaamde “Hero- achtergrond” en deze is op alle besturingssystemen hetzelfde. Als je wel eens iets anders wilt zien bij het inloggen, is er sinds kort een trucje om het inlogscherm te wijzigen.

Hoe wijzig je het inlogscherm?

Je gaat naar ‘instellingen’ en vervolgens klik je op ‘persoonlijke instellingen’ en daarna op ‘vergrendelingsscherm’. Je ziet nu aan de rechterkant van de pagina de huidige achtergrond. Via het menu ‘Windows Spotlight’ kun je de afbeeldingen wijzigen. Je kunt nu kiezen uit twee opties: ‘afbeelding’ en ‘diavoorstelling.

Een afbeelding wijzigen.

Zodra je op ‘Afbeelding’ klikt, zie je in het scherm een aantal afbeeldingen verrijzen. Dit zijn de vaste afbeeldingen die Windows 10 aanbiedt. Door op één van de plaatjes te klikken, verander je de achtergrond van het inlogscherm. Als je liever gebruik maakt van eigen afbeeldingen dan kun je deze uploaden en toevoegen. Hiervoor klik je op ‘bladeren’. Je komt nu in de verkenner van je computer en kunt op zoek gaan naar je eigen afbeeldingen. Als je een afbeeldingen geselecteerd hebt, klik je op ‘kies afbeelding’ en de afbeelding wordt automatisch toegevoegd aan de lijst met afbeeldingen.

Kies je voor Afbeelding kun je bladeren naar een Afbeelding op je eigen pc:

Afbeelding Windows 10 wijzigen

Een diavoorstelling instellen.

Als je het leuker vindt om steeds andere afbeeldingen als achtergrond te hebben, kun je in het Spotlight- menu kiezen voor ‘diavoorstelling’. Je kunt nu zelf een album maken met afbeeldingen. Ook hier geldt weer dat je de afbeeldingen eerst zoeken en selecteren in je computer.

Het inlogscherm instellen.

Als je een afbeelding of diavoorstelling hebt ingesteld, moet je er nog voor zorgen dat deze te zien is op het inlogscherm. Je gaat nu weer terug naar Windows Spotlight. Als je naar beneden scrollt, komt de optie “Achtergrondafbeelding van vergrendelingsscherm weergeven op het aanmeldingsscherm”. Zorg ervoor dat deze optie op ‘aan’ staat. In dit geval zal de door jou gekozen afbeelding of diavoorstelling te zien zijn, zodra je inlogt op Windows 10.

De kleuren van het inlogscherm wijzigen.

Mocht je, in plaats van een afbeelding, liever een egale kleur willen gebruiken als achtergrond dan is dit ook mogelijk. Ga hiervoor weer naar ‘instellingen’ en vervolgens naar ‘persoonlijke instellingen’. Kies nu voor de optie ‘kleuren’. Aan de rechterkant van het venster verschijnt nu een kleurenpalet. De kleur die je kiest, wordt nu gebruikt als achtergrond van je inlogscherm en andere elementen op het bureaublad van Windows.

Over de auteur

Scroll naar boven