Software Microsoft Office Inkomsten en uitgaven bijhouden in Excel

Inkomsten en uitgaven bijhouden in Excel

Wat komt er binnen per maand en wat gaat er uit, dat is belangrijk om te weten. Gelukkig zijn er goede manieren om dit bij te houden, je kunt natuurlijk een huishoudboekje maken. Huishoudboekjes kun je op papier maken of met een speciaal programma, maar er is ook nog een andere manier om dit te doen. Er bestaat een handig sjabloon van Microsoft. Hiermee kun je inkomsten en uitgaven bijhouden in Excel, zodat je weet waar je geld naar toe gaat en vandaan komt. Je kunt dus je inkomsten en uitgaven in Excel noteren met een handig sjabloon wat ze al voor je hebben gemaakt. Zelf hoef je dus helemaal niet goed met Excel te zijn, je hoeft alleen maar bedragen in e kunnen vullen.

Waarom überhaupt een huishoudboekje?

Misschien vraag je je af waar een huishoudboekje voor nodig is en die vraag kan ik voor je beantwoorden.

Het voordeel om dit een keer te doen, is dat je je financiën beter in beeld krijgt en snel kunt zien waar je op kunt bezuinigen. Dit is ontzettend handig als je krap bij kas zit en het nodig is om geld te gaan besparen. Een ander voordeel is, is dat je hierdoor automatisch bewuster met je geld om gaat.

Maar ook als je wel genoeg geld te spenderen hebt, is het ontzettend handig, zodat je weet hoeveel geld je kan sparen bijvoorbeeld. Je uitgaven en inkomsten in Excel bijhouden is in ieder geval nooit een slecht idee, maar kan je alleen maar helpen.

Inkomsten en uitgaven bijhouden excel
Inkomsten en uitgaven invoeren in excel en je krijgt een helder overzicht over je financiën.

Waarom jouw huishoudboekje in Excel?

Ik noemde al dat je uitgaven en inkomsten natuurlijk ook op andere manieren kan bijhouden. Er zijn bijvoorbeeld veel apps te krijgen, waar je geldzaken in bij kunt houden. Maar ik geloof dat Excel om verschillende redenen toch het beste werkt.

Als eerste is Excel het minste werk, je hoeft niet zelf een heel systeem te tekenen in een boekje om alles in bij te houden en je hoeft niet eens zelf het rekenwerk te doen. Dat scheelt dus tijd en moeite.

Behalve dat het dus minder moeite kost is het ook een stuk minder ingewikkeld dan een ander programma of app te gebruiken wat je misschien niet snapt. Sommige programma’s zijn ontzettend ingewikkeld en zullen alles alleen maar extra verwarrend maken. Vaak kosten deze programma’s of apps ook geld. Een nadeel van Excel is misschien dat je je gegevens handmatig moet invullen, dit kun je doen aan de hand van je bankafschriften of online via de bank. Toch heeft dit ook weer een voordeel want je bent er hierdoor veel bewuster mee bezig.

Hieronder een voorbeeld van de budgetplanner, links kun je de categorieën aangeven en rechts de inkomsten en uitgaven per categorie:

De budgetplanner van microsoft

Hoe maak ik een huishoudboekje in Excel

  • Ga naar: kasboek in Excel
  • Klik onderaan op de rode knop “Downloaden”
  • Bewaar het bestand en open het
  • Vul je inkomsten en uitgaven in

Je kunt ook kiezen om het bestand in de browser te openen. Je moet dan wel inloggen met een Microsoft account. Hierna heb jij al je inkomsten en uitgaven goed op een rijtje en zo ook je financiën, wat belangrijk is.

Avatar of martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

5 populaire Chrome extensies

Google Chrome is een veelgebruikte browser. Deze populariteit is natuurlijk niet voor niks: de browser is overzichtelijk, makkelijk te synchroniseren met andere apparaten en...

Social media verslaving? Doe de test!

Facebook, Instagram en andere techbedrijven zorgen ervoor dat je continu je tijdlijn wilt verversen om nieuwe informatie te vergaren. Hiervoor worden allerlei psychologische trucs...

Wielren app: Fondo

Zie je jezelf als een fietser die steeds maar wil presteren? Deze wielren app zou jou kunnen helpen om je doelen te bereiken....

Populair deze week

3 tips voor online teksten

We hoeven het nauwelijks toe te lichten: in de laatste decennia heeft de online wereld Nederland veroverd. Sinds de eeuwwisseling blijft het aantal mensen...

Hoe kan ik mijn foto’s verbergen op Instagram?

Met de archiveer functie van Instagram kan je heel eenvoudig je foto's beheren zonder ze te hoeven verwijderen. De gearchiveerde foto's zijn alleen zichtbaar...