Skip to content Skip to footer

Hulu kijken met een VPN

Hulu behoort met meer dan 40 miljoen abonnees tot de top streaming services wereldwijd. En dat terwijl het alleen toegankelijk is voor klanten in de Verenigde Staten. Met top shows zoals The Handmaid’s Tale, Ramy, Into The Dark en zoveel meer, heb je misschien het gevoel dat je iets mist. 

Je kunt echter niet zomaar een abonnement nemen op Hulu als je niet in de VS bent. Dit is een direct gevolg van geoblocking. Hulu kan aan de hand van je IP-adres zien dat je niet in de VS bent en geeft je zonder enige uitleg een foutmelding zoals “We can’t verify your email now”. Niet erg behulpzaam.

Hulu kijken met een VPN

Met behulp van een goede VPN kun je je echter overal en altijd abonneren op Hulu en naar je favoriete shows kijken. 

Houd er echter wel rekening mee dat het gebruik van een VPN tegen de servicevoorwaarden van Hulu ingaat. Ze geven je de bekende foutmelding “Error playing this video. You appear to be using an anonymous proxy tool” wanneer ze zien dat je een VPN gebruikt. 

Dit is heel simpel op te lossen door een premium VPN te gebruiken, zoals ExpressVPN of NordVPN. Deze maken gebruik van grote aantallen IP-adressen die ze steeds switchen, waardoor ze niet worden opgemerkt.

Gratis VPN voor Hulu

Gratis VPN’s zijn over het algemeen erg langzaam en beperkt in het omzeilen van bans. Bovendien moet je goed opletten dat je geen neppe VPN kiest die je gegevens steelt en verkoopt.

Er zijn echter een aantal gratis VPN’s die in staat zijn om de VPN-ban van Hulu te omzeilen en geen snelheid beperken. AtlasVPN en Hide.Me zijn twee goede voorbeelden hiervan. Het grote nadeel van deze gratis VPN diensten is dat er een datalimiet is van 10 GB per maand. Als je meer dan een paar afleveringen van een serie wilt zien, zul je toch voor een premium VPN moeten kiezen. 

Kun je Hulu kijken op je PC?

Ja, Hulu heeft een app voor je PC, maar werkt ook gewoon in je webbrowser. Daarbij is het erg gemakkelijk om een VPN te installeren op je PC. Je doet dit al in een paar eenvoudige stappen: 

  1. Registreer je bij een premium VPN provider, zoals NordVPN of ExpressVPN.
  2. Betaal de VPN met je creditcard, PayPal, Bitcoin, etc.
  3. Download en installeer de software op je PC.
  4. Login en kies een Amerikaanse server.

Hulu betalen met een VPN verbinding

Omdat een Hulu-abonnement bedoeld is voor gebruik door leden van één Amerikaans huishouden, heb je een door de VS uitgegeven betaalmethode nodig. Dit is simpel wanneer je een creditcard hebt die verbonden is aan een Amerikaanse bank, of PayPal of Venmo met een Amerikaans adres. Zonder deze betaalmethoden kun je beste een Hulu-cadeaubon te gebruiken.

  1. Verbind je VPN verbonden met een Amerikaanse server, ga je naar MyGiftCardSupply of GiftCardCabin en koop een Hulu-cadeaubon. Deze kun je namelijk wel gewoon betalen met je Nederlandse creditcard of eigen PayPal rekening, ook als je nieuwe virtuele locatie in de VS is. Je krijgt dan een code toegestuurd.
  2. Wis de cookies en het cachegeheugen van je PC en ga naar de pagina voor het inwisselen van Hulu-cadeaubonnen.
  3. Vul je ontvangen code in en volg de stappen om een Hulu-account aan te maken. Er wordt gevraagd om een Amerikaanse postcode. Als je er geen weet, kun je het beroemde 90210 invullen.
  4. Kijk al je favoriete films en series!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.