Skip to content Skip to footer

Hoe kan ik zien wat ik heb gekeken op Netflix?

Twijfel je of je een bepaalde serie hebt bekeken op Netflix, dan kun je de kijkgeschiedenis nagaan. Netflix houdt precies bij wat je hebt gekeken. Op basis van je kijkgeschiedenis adviseren ze nieuwe series en films, die voor jou interessant kunnen zijn. Een serie die totaal niet interessant is, kun je dus beter verwijderen.

Hieronder leggen we uit hoe je kunt zien wat je op Netflix hebt bekeken, wat voor beoordelingen je hebt gegeven en hoe je een kijkactiviteit kunt verwijderen uit jouw geschiedenis.

Total Time: 3 minutes

Netflix openen en inloggen

Het is niet mogelijk om je kijkgeschiedenis te bekijken op je smartphone of tablet, dus stap een is open Netflix op je computer en klik rechtsboven op inloggen, als je nog niet ingelogd bent. Gebruik je meerdere profielen, kies dan je eigen profiel.

Inloggen netflix

Instellingen account openen

Om bij de kijkgeschiedenis te komen moet je Account-instellingen openen. Klik rechtsboven op de afbeelding van je account en vervolgens op Account.

Account instellingen openen netflix

Profiel en ouderlijk toezicht

Onderaan de pagina vind je de instellingen voor Profiel en ouderlijk toezicht. Hier vind je alle profielen die zijn aangemaakt binnen jouw abonnement. Je kunt dus ook de kijkactiviteiten van andere gebruikers zien. Klik op de pijl naar beneden aan de rechterkant van het profiel wat je wilt bekijken.

Profiel en ouderlijk toezicht

Kijkactiviteit openen

Als je op de pijl hebt geklikt opent zich een menu. In dit menu kies je voor Weergave bij Kijkactiviteit.

Kijkactiviteit netflix openen

Activiteiten en beoordelingen bekijken en kijkgeschiedenis verwijderen

In het scherm kun je precies zien wat je hebt gekeken op Netflix en wanneer. Daarnaast kun je zien hoe je bepaalde series hebt beoordeeld en je kunt een probleem melden. Een probleem kan zijn, dat de serie of film een verkeerd label heeft, het beeld of het geluid is niet goed.

Netflix onthoudt alles wat je kijkt en geeft op basis daarvan aanbevelingen voor andere films en series. Ook kun je door deze opgeslagen historie altijd verder gaan waar je gebleven bent met kijken. Maar wat als je je kijkgeschiedenis wilt wissen? Dan druk je op het rondje met de schuine streep achter aan de regel en kies je serie of film verbergen.

Kijkactiviteit bekijken netflix

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.