SoftwareAttribute Changer: eenvoudig tijd of datum wijzigen

Attribute Changer: eenvoudig tijd of datum wijzigen

Soms is het handig om de datum van een bestand te kunnen wijzigen. Je hebt bijvoorbeeld een foto of een tekstdocument gemaakt en je wilt om wat voor reden dan ook niet dat anderen weten wanneer het bestand is aangemaakt. Windows houdt namelijk precies bij wanneer een bestand is aangemaakt, gewijzigd en wanneer deze voor het laatst is geopend.

Deze informatie wordt als bestandskenmerk (file attribute) opgeslagen. In windows zelf zijn de bestandskenmerken lastig te wijzigen maar met het gratis programma ‘Attribute Changer’ is het een fluitje van een cent.

Attribute Changer werkt als volgt:

  • Download hier het gratis Attribute Changer
  • Installeer het programma
  • Klik met de rechtermuisknop op het bestand waarvan je de datum of tijd wilt wijzigen. In het contextmenu van Windows zie je nu de extra optie ‘kenmerk veranderen’. Klik hierop
  • Nu kun je eenvoudig alle bestandskenmerken wijzigen, waaronder datum en tijd.

Let op: Attribute Changer is een zogenaamde systeemuitbreiding. Het is dus alleen op te roepen via het contextmenu van Windows (rechts klikken op het bestand zoals hierboven beschreven staat).

Avatar of martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Populair deze week