Skip to content Skip to footer

Haarden bedienen met slimme apps

Het fijne aan een haard is de sfeer en warmte die ze met zich mee brengt. Een bijkomend voordeel is het gebruikersgemak. Haarden van tegenwoordig zijn namelijk van alle gemakken voorzien. De meeste haarden zijn inmiddels compleet bedienbaar per app. In dit artikel leggen we u uit welke apps er zijn, en wat er te regelen valt per app.

Welke apps zijn er?

Bijna elk haardenmerk werkt met een app waarmee de haard te bedienen is. We lichten een paar apps toe. 

Dru Control App

De Dru Control App is beschikbaar bij de nieuwste modellen gashaarden van Dru. Deze app maakt het mogelijk om het complete vlambeeld naar wens aan te passen. Zo kunnen de haarden op minder vermogen nog even mooi branden. Er zijn vier verschillende standen, namelijk: Luxe, Comfort, Spaar, en Custom stand. 

Faber ITC App

Deze app is zowel beschikbaar voor elektrische haarden als gashaarden. Bij de Faber gashaarden is het mogelijk om tot 70% te besparen op uw gasverbruik. Daarnaast krijgt u een melding wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt en kunt u het aantal stookuren en de kamertemperatuur zien. Bij elektrische haarden van Faber, bijvoorbeeld een Faber e-MatriX Mood hoekhaard elektrisch, kunt u zelf de kleuren aanpassen. 

Element4 Pro Control App

Alle elektrische haarden van Element4 zijn te bedienen met uw smartphone of tablet. Met behulp van de app kunt u het vlambeeld volledig naar eigen wens aanpassen. Denk hierbij aan verbruik en verlichting. Element4 haarden zijn prachtig in bijvoorbeeld een tv meubel met sfeerhaard.

Opti-Air app van Barbas 

De Opti-Air app van Barbas is beschikbaar bij de houtkachels van de Evolux serie. Afhankelijk van de warmtebehoefte geeft de Opti-Air app exact aan wanneer er hout aan de houthaard moet worden toegevoegd. Ook wordt de luchttoevoer constant geregeld via de app. Dit helpt om te allen tijde een efficiënte en schone verbranding te bereiken. 

Wat is nou de allerbeste haard met app?

Dat kunnen we niet in één zin zeggen. Welke app het beste bij u past hang volledig af van uw wensen. Allereerst moet u nadenken over het soort haard. Wilt u een elektrische haard, een gashaard of een houtkachel? We raden u aan om langs te komen bij Haardenexpert. Zij weten alles af van de verschillende apps en ze leggen u graag uit wat het beste bij u past.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.