Skip to content Skip to footer

Ga nooit weg zonder een powerbank op zak

Ben je veel onderweg en is de smartphone een onmisbaar verlengstuk van jezelf, dan herken je vast het volgende probleem. Nergens geen oplaadpunt te bekennen terwijl de telefoon bijna leeg is. En je moet nog een hele tijd voordat je het thuis weer op kunt laden. Gelukkig bestaan er powerbanks. Zorg dat je er altijd één bij je hebt zodat je overal en altijd je smartphone weer snel kunt voorzien van voldoende power.

Wat is een powerbank?

Een powerbank is eigenlijk een externe accu. Met dit handige apparaatje laad je de batterij van je smartphone op. Powerbanks kunnen ook gebruikt worden voor andere mobiele apparaten zoals tablets, e-readers, MP3-spelers, smartwatches, selfie sticks en bluetooth keyboards. Een powerbank is verkrijgbaar met verschillende capaciteiten. Hoe hoger de capaciteit is, hoe sneller je mobiele apparaat wordt opgeladen. Een powerbank is voorzien van tenminste 1 USB-poort waarmee je jouw mobiel aansluit. Maar er zijn momenten dat je de smartphone en een e-reader tegelijk op wilt laden, tijdens een vakantie bijvoorbeeld. Daarvoor bestaan er ook powerbanks met 2 USB-poorten. Een powerbank zelf moet natuurlijk ook opgeladen worden. Dit kan met een laadkabel, maar zelfs ook met zonne-energie. De powerbank is hierbij voorzien van zonnepanelen. Dat is nog eens groen laden!

Powerbanks in vele uitvoeringen

Powerbanks zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende uitvoeringen. Een slank model, in een reisetui, vervaardigd uit hout zoals bamboe of omhuld met rubber. De keuze is enorm, net als het kleurenpallet. Ook daarin heb je heel veel mogelijkheden. Wanneer je de powerbank, behalve als een handige gadget, ook ziet als een modeaccessoire kies je een kleur uit die bij jou past. Een blauwe omdat die zo goed bij je jas past, een roze omdat het lekker opvalt of een zwarte want die matcht mooi bij je handtas.

Altijd een opgeladen mobiel apparaat

Ben je een liefhebber van festivals of concerten? Neem dan zeker je powerbank mee. Natuurlijk maak je juist tijdens dit soort evenementen veel foto’s en opnames. Begrijpelijk, maar dat vreet energie. Door de smartphone even op te laden met de powerbank mis je geen enkel moment meer van je favoriete artiesten. Ook tijdens een kampeervakantie en zelfs tijdens een beauty-weekendje weg met vriendinnen is een powerbank onmisbaar. Al mag je in veel wellness-centra geen mobiel bij je hebben tijdens de behandelingen, toch wil je af en toe even je mobiel checken en het thuisfront op de hoogte houden van alle gezelligheid.

Laat daarom voor jou en je vriendinnen powerbanks bedrukken en onderstreep daarmee je hechte vriendschap. Wil je helemaal een statement maken en met je vriendinnengroep extra opvallen? Laat dan voor iedereen badjassen bedrukken. Tijdens het backpacken in afgelegen gebieden is er veelal geen elektriciteit voorhanden. Kies voor een powerbank op zonne-energie en bevestig het gedurende de dag aan je rugzak. Door de zon wordt je powerbank opgeladen waardoor je altijd je mobiel of tablet voldoende op kunt laden.</p>

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.