Skip to content Skip to footer

4 tips voor het opzetten van je eigen webshop

Tegenwoordig wordt er veel online gewinkeld en de aantallen van de online shoppers blijven maar groeien. Ben je dus een ondernemer die een eigen product aanbiedt? Dan kun je overwegen om je eigen webshop te beginnen. Maar een online webshop is niet alleen voor bedrijven weggelegd. Ook als hobbyist en/of creatieveling kun je je creaties online aan de man brengen. 

Reserveer voldoende tijd (en geld)

Een goede webshop stamp je niet zomaar in een dag uit de grond. Er komt veel kijken bij het opzetten van een online winkel. Denk aan productbeschrijvingen, foto’s van producten, een veel gestelde vragen pagina en een ‘over ons’ pagina. Alles wat je aanbiedt, heeft begeleidende content nodig en goede content kost vaak veel tijd. Wees je ervan bewust dat wanneer je je webshop gaat starten, er aardig wat uren in gestoken moeten worden. Natuurlijk kun je het maken van teksten ook uitbesteden, maar dan kost het buiten tijd ook nog geld.

Kies je platform zorgvuldig

Er zijn veel online platformen die jouw webwinkel kunnen hosten en die daarbij een totaalpakket aanbieden. Je kunt natuurlijk ook zelf iets bouwen, maar er zijn veel betrouwbare e-commerce opties voor je die je een hoop werk uit handen nemen. Lees meer bijvoorbeeld over e-commerce site Shopify. Let bij je keuze op bepaalde zaken die voor jou van belang kunnen zijn zoals:

  • Het hanteren van meerdere valuta’s
  • Een laag maandbedrag voor de hosting
  • Wordt er automatisch gefactureerd?

Stel een recensiemogelijkheid in

Door je klanten de mogelijkheid te geven om een recensie achter te laten, krijg je gratis feedback vanuit je klanten over wat je kunt verbeteren én je hebt meteen mooie testimonials van tevreden klanten die je op je website kunt plaatsen. Een goede beoordeling in cijfer- of stervorm trekt daarnaast ook weer andere klanten aan.

Start een blog

Door een blog aan jouw webshop te koppelen, creëer je voor jezelf de mogelijkheid om je expertise tentoon te stellen. Met goed geschreven blogteksten die aansluiten bij jouw product, win je het vertrouwen van je klanten en zullen zij eerder overgaan op kopen. Daarnaast kun je ook gastbloggers uitnodigen of mensen vragen om op hun blog ook naar jouw blogartikelen te linken. Zo ben je niet alleen de expert op een bepaald onderwerp, maar ben je ook nog eens beter vindbaar op Google.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.