Skip to content Skip to footer

De beste apps voor aanwezigheidsregistratie

Als leraar is het essentieel om elke dag een aanwezigheidsregistratie bij te houden, zodat je weet welke leerlingen er altijd braaf zijn en welke regelmatig lessen missen. Dit kan natuurlijk handmatig maar dit is alles behalve overzichtelijk. Een oplossing voor dit probleem zou dan zijn om een systeem te laten installeren, dit soort systemen zijn er genoeg. Het probleem hiermee is dan weer dat de systemen erg duur zijn. Dan komen we aan bij de apps, deze zijn goedkoop, makkelijk te gebruiken en werken toch best goed. Dus als jij nog opzoek bent naar aanwezigheids apps om de absentie bij te houden dan heb ik hier de beste 7 voor je verzameld.

Attendance register

Deze app is zowel simpel als gratis, ideaal dus als je daarnaar op zoek bent. De app was origineel bedoeld voor studenten om hun eigen absentie bij te houden, maar als leider van een klein team werkt het ook prima. Wanneer je een grote hoeveelheid leerlingen hebt zou ik hem niet aanraden.

Je kunt alle namen van de personen invullen en ook per les bijvoorbeeld bijhouden of ze aanwezig waren of niet. In de kalender kan je deze aanwezigheid terugzien maar ook het aanwezigheidspercentage wordt bijgehouden. De app is niet heel uitgebreid maar wel simpel en gratis. Bovendien werkt hij prima.

Attendance

Attendance is ideaal voor leraren, aangezien je hier per student en per vak de aanwezigheid kan bijhouden. Bovendien kan je groepen van studenten aanmaken en hiervan per vak de aanwezigheid noteren omdat studenten toch vaak in bepaalde groepen zitten. Bovendien is deze app helemaal gratis en heeft hij geen advertenties.

Wifi Attendance

Wifi Attendance is een app die speciaal is gemaakt voor bedrijven en werknemers. Hierbij wordt de gratis wifi op het kantoor gebruikt om de absentie bij te houden. Als iemand verbindt met de wifi staat hij op aanwezig en anders op afwezig. Ook zie je zo precies hoe laat iemand binnen is gekomen en hoe laat iemand weer weg was. Ook houd de app de locatie bij van de werknemers, wat handig kan zijn maar ook een nadeel in verband met privacy. De app is gratis tot 10 werknemers, hierna kost het 1 euro per gebruiker per maand. Voor kleine bedrijven kan het een goede optie zijn.

Attendance Manager for Teachers

Attendance Manager for Teachers is speciaal gemaakt voor leraren, zoals de naam van de app al zegt. Hij kan de absentie makkelijk en snel bijhouden. Nadat je alle leerlingen en de vakken erin hebt gezet hoef je alleen nog maar op de namen te drukken om aan te geven of je aanwezig of afwezig bent. Het is mogelijk om alle namen van de studenten te importeren vanuit een cvs-bestand. Vervolgens kun je ook de informatie van absentie exporteren vanuit de app. De app werkt erg goed, is beveiligd met een wachtwoord en is gratis zonder advertenties.

Virtual Attendance

Virtual attendance werkt met het scannen van QR-codes om zo de absentie bij te houden, de app is dan ook bedoeld voor werknemers. Je kunt bovendien verschillende afdelingen creëren met een manager voor elke afdeling wie daar de absentie kan bijhouden. Hiermee kan je ook gemakkelijk rapporten maken. De app is gratis voor 1 manager en 5 werknemers, maar hierna kost hij ook maar $5 om dit ongelimiteerd bij te houden.

Aanwezigheid bijhouden met scannen qr code

Attendzone

Deze aanwezigheids app is vooral bedoeld voor werknemers die frequent het kantoor verlaten en weer terugkomen. De app werkt dan ook met GPS-tracking om zo de aanwezigheid bij te houden. Ook laat hij zien in welke zone de werknemers zijn en is dus ideaal voor grotere kantoren met meerdere afdelingen en zones. Voor 10 werknemers kost het $5 per maand maar de prijs kan oplopen tot $50 per maand.

Jibble

Jibble is de app die ervoor zorgt dat er niet meer vals gespeeld wordt bij het bijhouden van aanwezigheid. Je moet namelijk een selfie maken wanneer je incheckt en uitcheckt. Bovendien wordt er ook gebruik gemaakt van GPS-tracking. Ook maakt de app automatisch wekelijkse en maandelijkse rapporten om zo de prestatie van werknemers bij te houden. Wanneer je meerdere klanten hebt dan kun je ook bijhouden hoe lang je werknemers bij verschillende klanten waren. Dit kan helpen met het uitrekenen van het salaris.

Jibble de aanwezigheidsapp

Je kunt kiezen welke eigenschappen je wel of niet gebruikt en daarmee varieert de prijs van $1,50 per gebruiker per maand tot $3 per gebruiker per maand.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.